horoszkóp

Láncdohányos voltam és kolbászevő

dns
2007.03.15. 09:51

„Sokáig nem foglalkoztam magammal, láncdohányos voltam és kolbászevő. Aztán negyven éves korom körül változás történt. Szerencsés vagyok, mert magamtól jöttem rá, és nem egy betegség hatására. Akkor elgondolkoztam, vajon mindent meg kell-e ennem, amit elém raknak?” – mondta Sütő Enikő.

A nap üzenete

Klikk!

A volt modellel az Egészség Hídja Összefogás legújabb rendezvényén kezdtünk beszélgetni arról a streching DVD-ről, amelyet -többek között- az ő közreműködésével mellműtéten átesett nők számára készítettek.

Mint azt Sütő Enikő elmondta, a tornagyakorlatok a megelőzést is szolgálják, és a „nap üzenete” annyi "ösztönözzük magunkat a mozgásra".

Hamvas Béla lendülete

Az említett változásra visszatérve a volt modell elmondta: "nemcsak az ételekre gondoltam, hanem a szellemi táplálékra, élet egyéb dolgaira is. Arra jöttem rá, szabad akaratomnak a szelektálásban kell megnyilvánulnia. Figyelni kezdtem magam. Kerestem, vajon mi miért van, nekem mi a jó. A keresés már 8-9 éve zajlik, a környezetemben is sok embert megérintett. Úgy vettem észre, most nagyon nyitottak az emberek.” A kissé pátoszos "szellemi táplálék" kifejezés alatt Sütő Enikő többek között az újságokat, szépirodalmat, filozófiai tárgyú könyveket értette. „A nyár mindig szabadabb, olyankor kiválasztok egy írót és végigolvasom a könyveit. Nagyon sokat lendített rajtam Hamvas Béla.”

Sütő Enikő tizenhat évesen kezdte a modellpályáját, amikor Fenyő János rábeszélte, vállaljon háttal egy félaktot a Fabulon kampányához. Azóta- mint azt jó néhány interjúban elmondta – nem nézték többé fiúnak, mint kamaszkorában. Később jogászként dolgozott, majd az elsők között nyitott modellstúdiót. Az SE Super Model hosszú évek óta működik. Sütő Enikő több nonprofit szervezetben vállal feladatot; többek közt a Mosoly Alapítványban és a halmozottan hátrányos gyerekeket élményterápiával segítő Bátor Táborban.

Megelégszik a sors

Klikk!

„Személyes motivációm, hogy nekem nincs gyermekem. Ilyen értelemben lelkiismertfurdalásom van az élettel szemben. Úgy érzem, egy kötelességemnek nem tettem eleget” – mondta. „Úgy tűnik, mintha én tennék a gyerekekért sokat, de valójában ez kölcsönös. A táborban együtt vagyunk, jól érezzük magunkat. Mindig hulladfáradt vagyok, mikor hazajövök, és nemcsak én, minden cimbora - így hívjuk a felnőtteket ott. De mégis mindig a föld felett pár méterre lebegve jövök el, úgy feltölt érzelmileg az a néhány nap. Ha adok, talán ezzel megelégszik a sors.”

A streching DVD-re visszatérve a volt modell elmondta, mindenki -aki részt vett az elkészítésében- lemondott honoráriumáról. „Ez is szívügyem. Mindenfajta daganatos betegség életkortól függetlenül kiszolgáltatott helyzetet teremt a beteg és a környezete számára egyaránt. Mi, akik nem vagyunk érintettek, kezet kell hogy nyújtsunk”- vélte Sütő Enikő.

Az agyban dől el

„A felkérés olyan természetesen jött, hogy meg sem lepődtem meg rajta. Az összefogás főszervezője, Körtvélyes Éva a nyilvánosság előtt sosem titkolta, hogy átesett egy emlődaganatos betegségen. Megfogadta az én egészségre vonatkozo tanácsaimat is” – mondta a volt modell. Tanácsai ismerősek lehetnek azoknak is, akik elvétve olvasnak csak női magazinokat. „Három alappilléren nyugszik az egészség. A táplálkozáson, a mozgáson, és a tudaton. Ez utóbbi a stresszhelyzetek és a konfliktusok kezelését jelenti. Vallom: minden az agyban dől el.”