horoszkóp

Sváby András, a delfinkedvelő punk

2006.01.29. 02:28
A Napló műsorvezetője piros kapucnis pólóban csinál hülyét ismerőseiből, majd bemutatja mindezt a tévében. Azért persze jó ember ő, szereti a családját, a munkahelyét, meg a delfineket.

A Tv2 műsorvezetője az Interaktív produkciós iroda vezetőjeként több műsort is gyárt de arcát jelenleg csak a Naplóhoz adja. A szükséges (?) ellenpólust most a Nem a te napod című műsorral kívánták megteremteni, amihez Sváby piros kapucnis pólós énjét húzta elő.

Azért vannak a jó barátok

A riporterként és műsorvezetőként ismertté vált, majd saját produkciós cége megalapításával önmagát producerként is kipróbáló tévés az elmúlt két évét azzal töltötte, hogy hülyét csináljon barátaiból, ismerőseiből és üzletfeleiből, most pedig jól megmutatja mindezt a tévében. Mint a Blikknek elmondta, egyedül Rózsa György vette annyira szívére a történteket, hogy nem engedte adásba az elkészült anyagot, de Pataki Ági jó fej, a bokszoló Csonttörő János jobb, ha ezután sem a szellemi képességeivel akar érvényesülni, Havas Henrik pedig olyan, amilyen.

A tévés Havasnak egyébként sokat köszönhet, bevallása szerint ő indította el a pályán: gyerekkora óta ismeri a Mokkában Liptai Klaudiát folyamatosan cikiző Havast, és szerinte hatalmas szívű ember. Azt is neki köszönheti, hogy agrármérnöki diplomával és egy rövid életű - az első verekedésig tartó - pincérkarrierrel a háta mögött annak idején bekerülhetett a Magyar Rádióhoz gyakornokként. Ezután némi tévés-rádiós-pekingi tudósítós körök után a Naplóban kötött ki, és azóta is ezt vezeti.

Szereti Zámbó Jimmyt és a delfineket

Mint a Blikknek elmondta, hűséges típus, és ez nem csak családi életére, de munkahelyére is igaz: még az Tv2 kezdeti, Zámbó Jimmys-Lagzi Lajcsis korszakát sem érzi cikinek. Svábyról magánéleti fronton sem lehet zaftos pletykákat hallani, feleségével és két fiával él. Valódi mintaapaként odafigyel rá, hogy tévés elfoglaltságai ellenére minél több időt tudjon a családjával tölteni, és évente legalább egyszer el tudjanak menni nyaralni. Egy kubai útjukra a Story magazin is elkísérte a családot, azóta fényképekkel illusztrálva tudjuk, hogy a Sváby-család napelemmel működik, és imádnak a delfinekkel úszkálni.

Édesapja, Sváby Lajos, a híres festő, neki azonban semmi kézügyessége sincs. Ehelyett arra büszke, hogy fiai jó fejek, és hogy 37 éves korára úgy élhet, ahogy szeretne. A pénzt fontos kelléknek tartja a boldogsághoz, de bizonyos szint után nem foglalkoztatja, de egy saját produkciós cég tulajdonosaként ez végül is sejthető. Jelenlegi műsorai mellett ő készíti a Tv2 Totalcar, Megasztárt, Áll az alku című műsorait és a Jóban rosszban című Barátok közt-klónt. Új műsora sem hordoz magán különösebben eredeti vonásokat, megszólalásig hasonlít az Music Television Punk'd című átverősdijére, csak ott Ashton Kutcher vagánykodik, míg itthon egy piros kapucnis póló hivatott jelképezni a Napló komoly műsorvezetőjének punkosabbik énjét.

Sváby András pályaképe
Agrármérnökként diplomázott, de egy percet sem dolgozott szakmájában: ehelyett a Magyar Rádió riporteként kezdi pályáját. Innen az MTV Esti egyenleg című műsorába hívták, majd ennek megszűnésekor a rádió pekingi tudósítójaként töltött egy évet Kínában. Ezt azonban a saját lakás és diplomatarendszámú autó ellenére is unalmasnak találta, ezért egy év után hazajött és riporterként visszament a tévéhez. Ezúttal az Objektív című műsor szűnt meg alóla, ezért megint a rádióhoz került, majd a Tv2-höz, az akkor induló Napló című műsorhoz hívták, azóta is ezt vezeti.