Szebeni Istvánnal végleg leszámolt a TV2 stábja, ám a most hét hónapos terhes Gombos Edinával jövő év elején újra leül a TV2 tárgyalni, mert a csatorna továbbra is számít a műsorvezető hölgy munkálataira. A TV2 a struktúra változással és az őszi megújulással indokolja a történteket, pedig még az sem biztos, hogy az ORTT jóváhagyja a csatorna új arculati terveit.

A napokban felröppent hírek szerint a szülési szabadságra menő Gombos Edina mellett Szebeni István is távozik a TV2 Aktív című műsorából. A TV2 azzal érvel, hogy struktúra-változáson megy keresztül. Szebeni Istvánt azonban nagyon meglepték a történtek.

Szebeni Istvánt mostanában sok vád érte, hogy erőszakos és hirtelen robbanó a természete. Volt barátnői nyilatkoztak a műsorvezető elviselhetetlen viselkedéséről, de Szebeni István a mai napig tagadja a híreszteléseket. Azt azonban bevallja, hogy valóban vannak furcsa megnyilvánulásai és a márciusban történt szerkesztőségbeli affér közepette, sajnos valóban sikerült egy széket összetörnie. „Az vesse rám az első követ, aki még soha életében nem vágott a földhöz semmit. A szerkesztőségben összezárva dolgozik 25 ember és néha mindenkinek van valami baja. Ugyan összekaptunk egy kicsit a felvételvezetővel, de fél óra múlva már tisztázódott minden félreértés ” – mondta a Velvetnek Szebeni István. A médiába mégis úgy kerültek ki a hírek, hogy a műsorvezető őrjöngött és nyomdafestéket nem tűrő szavakat ordítozott.

Szebeni István nem szomorkodik

Mikor Szebeni István megtudta, hogy majdnem hét év után megválnak tőle a tv szerkesztői, meglepődött ugyan, de állítása szerint már fel volt készülve a hírre. Nagyon bántja ez a döntés, de ezt nem ő választotta és nem ő döntött így. Szerinte, ha a TV2 illetékesei úgy gondolják, hogy Somogyi Zoltán majd jobban megállja a helyét az Aktívban, akkor áldása rá. Nem érzi, hogy itt a vég, és biztos benne, hogy kap majd valami jó ajánlatot, akár tv-ben, akár rádióban. Egy dolog bántja nagyon, hogy nem dolgozhat többé ugyanazzal a stábbal, ami nagyon furcsa lesz neki. Boldog, egészséges embernek tartja magát, akinek sokkal nagyobb megpróbáltatás volt az, amikor az édesanyját elveszítette.

Hogy Szebeni István miért számított az elbocsátására, azt egyelőre csak találgatni tudjuk. Valószínűleg ő is érezte, hogy nem tűrik már sokáig szélsőséges viselkedését. Szebeni István augusztus közepéig marad még képernyőn, de semmiképpen sem szeretne a távozásával az újságok címlapjára kerülni. Mikor a szerződéséről és a végkielégítéséről kérdeztük a műsorvezetőt, annyit mondott, hogy még most jönnek az öltönyös emberek és hamarosan elkezdődnek a tárgyalások.

Magyar Rita, a TV2 szóvivője elmondta a Velvetnek, hogy Szebeni István távozásának nincsen személyes oka, a csatorna új műsorstruktúrával és megújult műsorokkal jelentkezik ősszel és ehhez szükségesek a változtatások. Gombos Edina pedig önszántából megy szülési szabadságra, ami augusztus végétől lesz aktuális és szeretne majd visszatérni a képernyőre. Mivel a műsorvezető ezt időben közölte a TV2 igazgatóságával, ezért azok felajánlották neki, hogy januárban újra leülnek vele tárgyalni. Gombos Edina biztos benne, hogy a TV2 még igényt tart rá.

Gombos Edina csak szülési szabadságra megy

Magyar Rita szerint a TV2 őszi megújulása az Aktív számára is új struktúrát, új tartalmat és új szerkezetet eredményez, aminek része a műsorvezetők cseréje is. Arról, hogy az arculatváltás mikor lesz aktuális, még nem kommunikál a csatorna. A TV2 új logója körül ugyanis nem is olyan régen problémák adódtak. Az ORTT nem hagyta jóvá az új logót, ami a csatorna webes címére is utal. TV2.hu – az Országos Rádió és Televízió Testület szerint reklámnak minősül és ezt nem engedélyezheti. Az ORTT azonban nyári szüneten van, és legközelebb csak augusztus közepén ülhetnek újra össze, hogy tovább tárgyalják a TV2 logó-váltási ügyét.

A TV2 Aktív című műsorának már biztos, hogy Somogyi Zoltán, a TV2 Kiválasztott című produkció műsorvezetője lesz az egyik arca. Hogy ki lesz a műsorvezető hölgy, aki átveszi Gombos Edina helyét, arról a csatorna csak a hét második felében fog nyilatkozni – mondta Magyar Rita. Ám a kiszivárgott információk szerint Debreceni Zita modellre, Adára, a Viva Tv műsorvezetőjére és Demcsák Zsuzsa modell, televíziós műsorvezető, közgazdász és „majdnem-kormányszóvivő”-re is lehet számítani.