horoszkóp

Tartsák tiszteletben, mit gondolok az életemről!

2007.07.05. 08:17
Szinetár Dóra ízléstelennek tartja, hogy a lapok idő előtt közölték terhessége hírét. Az ötödik hónapban járó színésznő meghúzza a határt a nyilvánosság és magánélete közt, és akkor válaszol, ha a felvetések nem sértik az érzéseit. A pályájáról is kérdeztük, mert elmondta, negyvenévesen már nem szeretne Júliát játszani.

A Magnum Igazi Nő című pályázatának elbírálására négy ismert magyar nőt kértek fel, többek között Szinetár Dórát. A musicalszínésznőnek a győztesen, az állattenyésztő Ternyik Noémin kívül még egy személyes kedvence volt, Farkas Éva, aki kismamák és gyerekeik számára szeretne kávéházat létrehozni Szeged környékén. A pályázót saját tragédiája indította el ezen az úton, miután meghalt másfél éves kislánya. Szinetár Dórától azt kérdeztük elsőként, közrejátszik-e a várandóssága abban, hogy Farkas Éva pályázata érintette meg a leginkább.

Este héttől tízig kreatív

Nézze meg képeinket!

„Ez az eset bárkit megérintene. A pályázatok nagy többsége boldog, egészséges, felnőtt emberek vágyairól szól, ennek elindításában azonban egy szomorú eset is közrejátszott. Amikor a zsűrivel együtt személyesen találkoztunk a hölggyel, a személyisége fogott meg bennünket, és az, hogy milyen pozitív ember. Az ötlete pedig nagyon jó, és vidéken még nem találtak ki ilyet.”

Ha Szinetár Dórának lehetősége lenne arra, hogy hasonló pályázaton induljon, nem élne vele. „A szakmámnak nem a kreatív oldalát képviselem, illetve úgy mondhatnám, hogy a kreativitásom este héttől tízig tart, és előtte egy próbafolyamatig. Nem volt soha olyan vágyam, hogy színházat csináljak, darabot rendezzek és mutassak be, a szakmának ez a része nem fogott meg.” A színésznőt a musical műfajában bejárható pályájáról kérdeztük, és arról beszélt, a műfajt még hosszú ideig szeretni fogja.

Tízezer ember őrjöngött

„A musicalnek a színpadi része behatárolt, a zenei része nem. Hogy csak egy közismert példát említsek, Barbra Streisand egykor musicalszínésznő volt, színpadon addig játszott, amíg az jól állt neki. Most 65 éves, és van egy létező popkarrierje; Bécsben tízezer ember őrjöngött nemrég a koncertjén. Ami engem illet, negyvenévesen nem szeretnék Júliát játszani, de hogy lesz–e olyan színpadi szerep, ami a kedvemre való lesz tíz év múlva, nem tudom. Hál’ Istennek ez a műfaj nemcsak a színházban él, hanem gálákon, koncerteken is.”

A színésznő és férje, Bereczki Zoltán első közös gyereküket várják. A hír májusban jelent meg elsőként az érintett nyilatkozata nélkül, majd az Operett Színház sajtófőnöke a Velvet kérdésére akkor elmondta, hogy a terhességről szóló értesülést nem erősítik meg.

Ízléstelen volt idő előtt megírni

Az igazi nők
Mielőtt a Magnum 3 millió forintos, pályázaton elnyerhető összeget ajánlott volna fel azoknak a nőknek, akik az álmaikat szeretnék megvalósítani, a Nők Lapja Café olvasóinak szavazatai alapján kereste azt a négy ismert magyar nőt, akik megtestesítik az igazi nő értékeit. A szavazás eredménye alapján Szinetár Dóra, Ónodi Eszter, Schell Judit és Zsédenyi Adrienn az, akikre a magyar nők leginkább felnéznek.

Néhány héttel később azonban már publikus volt a hír, hogy a színésznő terhessége ötödik hónapjában jár. A kínos megjelenés utáni hetekben a színésznő terhességének titkai a Story magazinban jelentek meg azzal a bevezetővel, ott és akkor beszél először az előtte álló anyaságról. Színpadi szerepeket nem vállal már ebben az időszakban, legutoljára az MTV Csináljuk a fesztivált című műsorának döntőjében szerepelt, ahol férjével közösen elénekelték a Holnap hajnalig című Neoton Família-szerzeményt, amellyel a nézők szavazatai alapján megnyerték az elmúlt ötven év legnagyobb slágereit kutató táncdalversenyt.

„Amikor a kérdezésem nélkül megírták, hogy babát várok, ízléstelenségnek és felelőtlenségnek tartottam, hogy idő előtt közölték a hírt. Korábban volt két terhességem, ami nem sikerült, orvosilag tehát kisebb volt az esély rá, hogy ezúttal minden rendben lesz” – reagált Szinetár Dóra, majd a bulvársajtó mai helyzetére tért rá.

A bulvárnál mélyebb műfaj

„A magyar sajtónak van a bulvárnál mélyebb műfaja, amit szennylapnak hívhatunk. Ez a műfaj sajnos kezelhetetlen, nem lehet ezzel kulturált stílusban együttműködni. A bulvárlapok egy részével korrekt kapcsolatom van, tiszteletben tartják, mit gondolok a saját életemről. Felhívott egy újságíró, rákérdezett, igaz-e, hogy babát várok, én pedig azt válaszoltam, igaz, de szeretném, ha még nem írnád meg. Az illető pedig tudta, hogy amint én úgy érzem, hogy most már megjelenhet a hír, akkor be fogom pötyögni a számát és megbeszéljük egy kávé mellett”- mondta a színésznő. Felvetettük, közszereplők esetében természetes, hogy az olvasók kíváncsiak a szakmai életen kívüli történésekre is. „Így van. Ebben az esetben viszont az életemről van szó, és nem arról, hogy én énekelek-e a lemezemen, vagy sem.”

A médiaszemély szabja a határokat

Ezek után arról kérdeztük, tud-e olyan neveket említeni a bulvárközéletből, akik a terhességükkel kapcsolatos médiamegjelenéseiket ügyesen tartották kézben. „Nem tudom, hogyan lehet ezt igazán ügyesen csinálni. A legszimpatikusabb az, aki minél jobban elzárkózik a közvéleménytől és megpróbál csöndben maradni. De a dolog ennél persze bonyolultabb. Ismert emberként tartozom annyival az irántam érdeklődőknek, hogy válaszoljak a kérdéseikre, amennyiben azok nem sértik az érzéseimet. Sose értem, mikor valaki felháborodik azon, hogy miért kíváncsiak a terhességére, mikor minden nap látják őt a képernyőn. Minden ismert embernek tudnia kell, hogy hol van az a határ, amin túl már nem engedi be a nyilvánosságot. De azt a határt nem mások, hanem az érintett kell, hogy megszabhassa.”