horoszkóp

Mit titkol Szőke Zoltán?

2007.10.10. 09:49
Szőke Zoltán szereti kézben tartani a dolgokat és irányítani mindent, ahogyan ezt a sorozatban is teszi. Családjáért kész mindenre, ezért nem olvashatunk róla semmit. Ugyanis megállapodott a gyermekeivel, hogy a bulvárszereplés nem lesz a mindennapok része.

Szőke Zoltán nem ad mélyinterjút, és tudatosan távol tartja magát a bulvármédiától. A sorozatszínészt Korda pókerpartiján láttuk meg, és azonnal ellenállhatatlan vágyat éreztünk, hogy megismerjük. Berényi Miklósként előttünk alszik, táplálkozik és él családi életet, de Szőke mindennapjairól semmit nem találtunk. "Természetes, hogy az ember védi a magánéletét, mert így is van elég probléma, amit meg kell oldania az életében. Szeretnék abszolút normális életet élni és nem felhívni a magánéletemre a figyelmet."

A távolságtartás oka jóval prózaibb volt, mint gondoltuk: "Volt egy régebbi megállapodásom a gyerekeimmel, akik arra kértek, hogy ha lehet, a családot hagyjuk ki ebből az egész őrületből, amiben apa részt vesz. A családom kívánságának pedig maximálisan behódolok. Más kérdés, hogy ha szakmai dolgok iránt érdeklődik a sajtó, akkor természetesen szívesen állok rendelkezésükre." Hogy Szőke gyermekei mikor húzták meg a határt a média és a család között, csak sejteni véljük, hiszen tudomásunk szerint most éppen kamaszodnak.

Nincs konkurencia

Szőke Zoltánt, miután letisztázta megközelíthetőségének határait, arról kérdeztük, hogy mennyire érzi konkurenciának a másik országos kereskedelmi csatornán futó szappanoperát. "Ha lenne tíz kereskedelmi csatorna, akkor lehetne beszélni konkurenciáról. Most nagyjából ketten vagyunk a ringben. Két kereskedelmi csatorna mérkőzik naponta. A megmérettetés akkor lenne valódi, ha többen mérnénk össze a tudásunkat, az erőinket. Amíg ez nem történik meg, addig nincs tétje ennek a kérdésnek. Egyik este az egyik csatorna nyer, a másik este a másik.

Nézzen Szőke Zoltánt!

Az újvidéki színész szerepei a Barátok köztig szerteágazóak voltak, de egyszer csak megállt ez a tendencia. Az elmúlt években a Pozsgai Zsolt által írt és rendezett Jávor című monodrámában láthatta a közönség, illetve a Várj míg sötét lesz című krimiben, azóta azonban nincsenek színházi szerepei. Szőkét ezért a Barátok közt stábjáról kérdeztük, akikről csak szuperlatívuszokban beszélt. "Megállapodtunk, megtanultunk egymással dolgozni, egymást elviselni, forgatáson és azon kívül is. Valóban egy kompakt stábbá forrtuk ki magunkat. Felismertük azokat az értékrendeket, melyeket a család, a baráti kör, illetve amit a kollegiális együttműködés jelent. Mindazokon a súrlódásokon már túl vagyunk, amelyek kezdőként még hátráltatták a munkánkat."

Ismerjük meg önmagunkat!

Szőkénél szinte elkerülhetetlen volt a kérdés, hogy mennyi ideig szeretne - az amúgy folyamatos fluktuációban pörgő - sorozat részese maradni. "Nem feltétlenül fontos a váltás, ha az ember megtalálja önmagát a munkájában - ha azt csinálja, amit szeret csinálni. Ehhez persze fontos a jó közeg, ahol kiteljesedhet, ahol jól érezheti magát. A házasságnak is az a titka, mint ami a kollegákkal való együttműködésnek is: hogy ismerjük meg önmagunkat, ismerjük meg egymást, próbáljuk elfogadni a másikat és a viszonyokat. Ha megismerjük önmagunkat, akkor a konfliktusok száma is csökkeni fog. A pozitív kisugárzás pedig másokra is kihat." A színészt végül a szokásos "és mit fog csinálni, ha a sorozat véget ér?"kérdéssel fárasztottuk, de nem kaptunk informatív választ. "Mindig vannak lehetőségek, de ez már a jövő zenéje."