Szulák nem kérdezi, hogy hol varrták fel vagy szívták le

dr
2008.02.28. 11:50
Szulák Andrea az MTV-n indít új műsort, amelyben a vendégei énekelni is fognak. Egymással is beszélgethetnek majd, és nem lesz megkötve a háziasszony keze. Konkrét célcsoportja nincs a kéthetente jelentkező Szulák és Más című műsornak, ha lenne akkor valamelyik kereskedelmi csatornánál indult volna - nyilatkozta az énekesnő.

Miután Szulák Andrea „rettenetesen" meghatódott attól, hogy a hot! magazin felmérése szerint ő a 11. legnépszerűbb híresség hazánkban, arról beszélt a Szulák és Más című új műsorának a sajtótájékoztatóján, hogy a most induló zeneközeli produkciója is a szeretetből merít. A március 4-én debütáló, kéthetente jelentkező műsor házigazdáját kollégái úgy konferálták fel, hogy hihetetlenül jó kommunikátor és egyben kiváló zenész is. „Andi szabadon beszélhet és az ő fazonjára próbáltuk formálni a produkciót. Szulák, ahogy a MTV is, értéket közvetít"- hívta fel a figyelmet a párhuzamra Román Péter, az MTV Szórakoztató Főszerkesztőjének vezetője.

Tekintetekbe kapaszkodni

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a novemberben kiadott Szulák album február 25-én bearanyozódott. „Tök kész vagyok. Volt már néhány lemezem, de egyik se lett arany" - hatódott meg Rozina édesanyja, mikor hirtelenjében reagálnia kellett a hírre. Ezután arra terelte a szót az énekesnő, hogy új műsorában mindenki élőben fog dalolni, és most nem ő fog kullogni a bulvár után, hanem fordítva lesz. Szulák azt is megjegyezte, hogy a bulvár ma már szitokszó, de reméli, ezzel a produkcióval izgalmas embereket is becsempészhet az újságokba.

Nézze meg képeinket!

A műsorvezető magát hiteles embernek tartja és szerinte a harminc év fölöttiek mindenféleképpen értékesnek és érdekesnek fogják találni az új produkciót. „Ez a műsor hatalmas szeretetből fakad, itt bele tudtam kapaszkodni a tekintetekbe" - említette a most már királyi tévés kismama, majd hozzátette, ha ez nem lesz jó, akkor már nincs más ötlete.

Miután az énekes-tévés leszállt a pulpitusról, a Velvet megkérdezhette mindazt, ami nem hangzott el a sajtótájékoztatón. Elsőként arra kértük, hogy értelmezze Román Péter szavait: először hangzott el ugyanis, hogy Szulák Andrea keze annakidején meg volt kötve. „Igen, kötve volt a kezem. Itt viszont nem lesznek előre megszerkesztett kűrök, itt arról beszélgethetünk, amiről akarunk, természetesen a tematikán belül. Egymáshoz is tudnak majd szólni a beszélgetőtársak és tőlem is kérdezhetnek. Ez olyan, mintha egy baráti társaság beszélgetésébe bele tudnál kicsit kagylózni."

Desszertszerű show

Felmerült bennünk az az analógia - ami, valljuk be, adta magát -, hogy Szulák egy dalos Desszerttel hódítja meg a képernyőt, de ezt a feltételezést visszautasította. „Nagyon megtisztelő lenne, ha kicsit is hasonlítana a Desszertre. De nem ez volt a cél. Minden beszélgetős műsoroknak egy a szabásmintája. Az, hogy spontán vagy egyáltalán nem spontán dalra fakad valaki benne, ennyiben más, mint egy klasszikus beszélgetős műsor."

Szulák Andrea azt is elmondta, hogy nincs konkrét célcsoportja a műsornak, mert ha lenne, akkor valamelyik kereskedelmi televíziónál értékesítette volna az ötletet. „.Az majd izgalmas lesz, hogy a fiatalabb korosztály mit fog hozzá szólni. Nem lesz benne olcsó hatásvadászat, nincs túllihegve, ennyi. Üljünk le, dumáljunk értékes, megélt dolgokról. Itt senki nem arról fog beszélni, hogy mi lenne, ha. Nem az a cél, hogy megkérdezzem, hol varrták fel, hol szívták le és ki" - ígérte a nézőknek a szórakoztató műsor háziasszonya.

Mikor a témakörökre kérdeztünk rá, kiderült, hogy kizárólag olyan dolgokról fognak beszélgetni, ami a világban minden embert érdekel. „Ilyen az újrakezdés témaköre, a hatalom, siker vagy a szerelem." Hogy ez a műsor mennyire lesz konkurenciája a Liptai Claudia Show-nak, arról Szulák így vélekedett. „Nagyon ügyesen leosztottuk egymás közt a szerepeket, anélkül, hogy tudtuk volna róla. Ami Claudiának az erőssége, és ami miatt sokan nézik, az belőlem hiányzik. És elképzelhető, hogy ez fordítva is így van. Ha mindkettőnket szeretnek, az meg csak jó. Ezért jó, hogy nem is egy napon lesz a két adás."