'Tíz éve még egy fiúval éltem, most egy hölggyel'

2005.12.18. 08:34
Terry Black, azaz Rácz Károly műsorvezetői munkássága mellett a hetvenes-nyolcvanas évek slágereivel turnézik vidéken, de ehhez ma már nem öltözik nőnek. A Norbi-féle Update-diétával 15 kilót hízott, ettől azonban még boldogan él nála húsz évvel fiatalabb barátnőjével: házasságot nem terveznek, de a gyerekeket együtt nevelik.

Feljelentőink Önt az elmúlt hetekben több alkalommal is megfigyelték. Egyikük szerint a Capellában bulizott - feljelentőnk megfogalmazása szerint "egy hölgynek látszó személlyel", másikuk pedig egyenesen Kútvölgyi Beával (aki férfiből operáltatta nővé magát) vélte látni, amint édes meghittségben vacsoráztak a Mongolian Barbecue-ban.

Csakhogy ebből semmi nem igaz, én három éve nem voltam ilyen szórakozóhelyen.

És vacsorázni sem jár?

Ha járok, azt az élettársammal teszem, aki nem Kútvölgyi Bea. A párom biológiailag is hölgy, együtt élünk, közösen neveljük a gyerekeket, de róla nem szeretnék többet mondani.

Rendben, akkor térjünk a gyerekekre. Hogy áll Danika örökbefogadása?

Sajnos nincs új fejlemény: jövő hét kedden jár le a döntési határidő, úgyhogy várom a minisztériumtól a levelet.

Kislányának anyja szintén az a Vajna Éva, akitől Danika is született, és akival annak idején Danika miatt még perbe is bonyolódtak. Ezek szerint vele ennyire rendeződtek az ügyei?

Korántsem, az a perünk még nem zárult le, de nekem Vajna Évával ezen kívül sincs semmilyen kapcsolatom azóta sem. A kislányt sem tőle hoztam el, hanem háromnapos korában a kórházból, azóta pedig nevelőszülőként nevelem őt.

Az örökbefogadásnál nem számítana előnyként, ha a jelenlegi élettársával összeházasodnának? Ekkor már senki nem kifogásolhatná, hogy a gyerekeknek miért nincs anyukája.

Egyelőre nem került ez szóba köztünk, mindkettőnknek megvan rá a reménye, de nem valószínű, hogy a közeljövőben megtörténne. Egyrészt azért, mert aki harminc évig más életet élt - mint én, aki tíz éve még egy fiúval éltem, ma pedig már egy hölggyel -, annak ez nem azt jelenti, mint másoknak. Másrészt húsz év korkülönbség van köztünk. Harmadrészt pedig az örökbefogadásnál semennyit sem számít, hogy egyedülálló vagyok-e vagy sem.

2001-ben pártot alapított Szabad Szabadságért néven, de nem jutottak be a parlamentbe. Hogyan készülnek a következő választásokra, változtatnak valamit a programjukon?

Létezünk, és nemsokára nálunk is kezdődik a kampány! Ez a párt eléggé a baloldalhoz közel álló párt, erőteljes szociális célokkal, eddig is ezeket vallottuk, ezután is ezeket fogjuk képviselni. Ilyen például, hogy a GYES alatt legyen ingyenes az utazás, vagy hogy legalizálják a könnyűdrogokat, és a prostituáltak érdekképviseletét is felvállalnánk.

Már e pár cél alapján úgy tűnik, sok dolguk lesz. De vajon mennyire buknak majd a szavazók egy a prostituáltak érdekképviseletéért és a drogok legalizásáért kiálló pártra?

Nekünk nem a nyugdíjasok a célközönségünk. Kimondottan az egyedülálló embereket szólítjuk meg, és a kismamákat, elsősorban a gyereküket egyedül nevelőket, de a házasságban élőket is.

Nagyon laza kismamákat feltételez, akiknél összefér a gyerekük jövője és a legális könnyűdrogok... gondolja, hogy vannak már itthon ilyenek?

Biztosan lesznek, hiszen ezek a dolgok maximálisan összeférnek. Legalizált könnyűdrogok helyett jelenleg 80 százalékban műanyagokat szednek a gyerekek, ami sokkal károsabb. Emellett a keménydrogok is erőteljesen bejöttek, amitől pedig most már emelkedik a HIV-pozitívok száma. Szerintem könnyen át lehet látni, melyik volna a jobb megoldás.

És hogy jönnek a képbe a prostituáltak?

Nagyon sokuk azért áll az utcán hogy a gyerekének enni tudjon adni.

Egy gyereket felvállalni valóban nagy feladat és anyagi teher is. Ön kap valamilyen támogatást ehhez?

Soha semmilyen pénzt az államtól nem kaptam, még a családi pótlékot sem, ami pedig járna. Időnként megkérem, de nem is válaszolnak.

Más médiaszereplők egyéb vállalkozásokat indítanak be, amik biztosítják az anyagi háttérországot: videotékát, éttermet, kozmetikai szalonokat nyitnak. Önnek a Budapest Tévé mellett van valami kiegészítő tevékenysége, ami biztos anyagi hátteret ad a három gyerekhez?

Én változatlanul a Budapest Tévénél dolgozom, ahogy eddig, emellett pedig haknizni járok, a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek slágereit énekelem diszkóváltozatban, valamint cigány- és magyarnótákat.

Női ruhában?

Nem, már nem öltözöm át.

Ilyenkor éjszakánként dolgozik, a párja van a gyerekekkel?

Igen, ő vigyáz rájuk, aztán reggel én viszem a két nagyobbat az óvodába és az iskolába, a kislány még kicsike, csak bölcsis, őt sokszor a hónom alá kapom és úgy jön velem mindenhová.

A házi feladatban is Ön segít?

Zolikával szoktam együtt tanulni, a többiekkel egyelőre nincs ilyen dolgom: Dani még csak ovis, a kislány pedig még kicsike, bölcsis. Zolika egyébként kitűnő tanuló, a matek a kedvence, Dani pedig aerobicozni szeret nagyon.

Mi a kedvenc házimunkája?

A főzést nem adom ki a kezemből, szeretem saját magunkat "mérgezni", de mind szeretünk enni is. Az elmúlt években híztam is 15 kilót, aztán még 15-öt a Norbi-diétától, pedig betartottam.

Nem könnyű úgy fogyózni, ha közben három gyerekre kell egészségesen főzni. Amikor épp nem a Norbi-update-tel próbálkozik, miket szeretnek enni?

Mindent szeretünk, de igyekszem egészségesen főzni. Sok zölséget eszünk, bár azért nem vagyunk vegetariánusok, a kedvencünk a rakott krumpli.

És milyen a Terry Black-féle rakott krumpli?

Franciásan csinálom, sok zöldséggel, brokkolival-sárgarépával, de azért van benne persze kolbász és szalonna is.