Gesztesi Károly már nem Norbival fogy, hanem súlyzókkal és úszással, gyereket vár, és színészként minden műfajt kihívásnak tart. Liptai Klaudiával nagy hangsúlyt fektet az egészségre, de azért ha megkívánja, a csülköt eszik, és az életben soha nem pofozkodik. Már.

Gesztesi Károly a Kútfejekről, új filmje csütörtöki díszbemutatójáról éjfél magasságában távozott menyasszonyával, a terhes Liptai Claudiával, másnap mégis rohant az uszodába. A sok edzés oka nagyon is prózai, mivel a színész, saját bevallása szerint rettenetesen el van hízva.

Úszás, gyúrás, és a kevés kaja

"Már egy hete úszok, emellett súlyzós edzése járok. Teniszezni is szoktam, de nehezen futok, mert a bokámban és a térdemben is volt már szalagszakadásom." - kezdi a Velvetnek. - "Nemcsák Karcsival pont most találkozom, mert lassan visszamennék a színészválogatottba focizni is, ha már tudok. Persze a doki azt mondta: fogyjak le, és majd utána futkározzak. Ez a százhúsz kiló azért kicsit sok, de szépen haladok."

Gesztesi amúgy a "mindenből egy kicsit" elgondolás híve. Természetesen szerkesztőségünket kifejezetten a szép haladás érdekli, azaz, hogy mi a Gesztesi-féle gyors diéta receptje, és hogy vajon igénybe veszi-e még Schobert "fitneszcézár" Norbi segítségét. Hát nem: "Nekem a Norbi nem működött, inkább megpróbálok keveset kajálni. Sok zöldséget, gyümölcsöt eszem, és csak vörösbort iszom. Nincs zsír, vagy disznófej, vagy ilyen nehéz kaja a hűtőnkben, hiszen mindketten hajlamosak vagyunk a hízásra."

Buli és babaruha

Klikk a képre!

Felmerül bennünk a kérdés, nem nehéz-e megtartóztatnia magát most, hogy Liptai többé nem fogyókúrázik, hanem feltehetően babaruhát vásárol nagy mennyiségben, de úgy tűnik a Kútfejek szökött fegyence ura a helyzetnek, és képes csak mértékkel habzsolni. Elmondása szerint a terhesség egyelőre nem változtatta meg az életüket, csak ő most jobban figyel magára.

"Egyáltalán nem élünk másképp, mint azelőtt. Szerencsére nincsen semmi probléma, és bulizni is eljárunk, amennyit kívánunk, és régen se jártunk nagyon füstös helyekre. A budapesti Kútfejek bemutató után nem maradtunk hajnalig, olyan éjfél körül mentünk haza. A hétvégén meg Sopronban voltunk barátainkkal, éjjel háromig is fent voltunk. Ez van most, persze majd megváltozik a helyzet, ha jön a baba."

Öngyógyítás és az egészséges élet

Gesztesi tavaly komoly tüdőgyulladáson esett át, mára viszont újra a régi, tüdőpanasza legalább nincs már. "Szerintem meggyógyultam, úszok, edzek, próbálok egészséges lenni. Igazából nem nagyon tudtak az orvosok mit kezdeni a tüdőmmel, ez egy erős gyulladás volt, de hogy miért alakult ki, azt nem tudják."

"Én az öngyógyításban hiszek, ha baj van, elutazom a gyerekekkel Galyatetőre, vagy valahova kikapcsolódni, hogy kitisztuljon a szervezetem. Tudom, ez drága mulatság, de az egészség a legfontosabb. Úgy gondolom, ötven százalékban az ember meg tudja gyógyítani magát, a másik ötven meg megmaradhat az orvosoknak."

A színész szerepe

Gesztesi az idei Filmszemlén három filmben is szerepelt, emellett folyamatosan játszik színházban, és a TV2 soha véget nem érő szappanoperájában, a Jóban Rosszban egyik szereplője. Művészberkekben néhányan kritizálják a tévézésnek ezt a fajtáját, de nem Gesztesi, aki szerint a színész ott színész, ahol tud: "Nagyon szeretem a Jóban Rosszban-t, és amúgy se nézem le semelyik műfajt."

"Játszom a Fehérvári színházban, ami most míg felújítás alatt állt, mindig máshol lépett fel. Jártuk az országot, volt, hogy egy szobában öltöztek a férfiak és a nők. Teljesen mindegy, hogy miben vagy hol játszik a színész, a lényeg, hogy örömöt okozzon vele az embereknek."

Bunyó az életben és a vásznon

Liptai jövendőbelije számára a humor a hétköznapokban is fontos, ennek ellenére ha elszakad nála a cérna, nagy a baj. "Hegedűs D. Géza mindig csak azt mondta erre: 'Milyen lesz a maci, amikor mérges? Vérmedve!' Az igazságtalanság és a rágalom kihoz a sodromból, de bántani nem szoktam soha senkit. Régen egyszer-kétszer előfordult, hogy tettlegességig fajult a dolog, ebből súlyos sérülések lettek, így ma már inkább kihátrálok ilyenkor. Egy százhúsz kilós embernek tudnia kell, hogy mekkorát üt."

A színész a Kútfejek című moziban szétvarrt akcióhős lett, de szerencsére a forgatás alatt egyszer sem bántotta még véletlenül sem Kálloy Molnár Pétert, akivel a film nagy részét összebilincselve kell töltse. "A színészek tudják, hogy kell álverekedni. Amikor például megrázom a Petit, akkor valójában csak tartom, ő meg rázkódik. Pintér Tamásnak hála már az egyetemen megtanulja a színész, hogy kell vívni, lőni vagy lovagolni. Fenyő Iván kezében például tökéletesen állt a pisztoly. Tiszta Hollywood."

Gesztesi Károly életrajz
Gesztesi Károly 1963 április 16-án született Budapesten. 1988-ban végzett a Színművészetin, 1998 óta szabadúszó. A színészzenekar és a színészválogatott tagja. Már van három gyereke, most jön a negyedik. Ő Shrek magyarhangja, menyasszonya, Liptai Claudia sokszor viccelt, hogy ugyanolyan lesz az esküvőjük, mint Shrekkéknek, de egyelőre semmilyen esküvőjük nem volt. 2001 óta járnak, és a Mámor című darab próbái alatt szerettek egymásba, aminek külön pikantériája, hogy a darabot 15 évvel azelőtt már játszotta, és Liptai szerepét akkori felesége alakította. A Jóban Rosszban című szappanopera szereplője, de mostanában feltűnik a Tibor vagyok, de hódítani akarok, az Üvegtigris 2 és a Kútfejek című filmekben.