Bálint Antóniától megtudtuk, hogy akár falevelekben is jó hinni, Jókai Mórról kérdezősködni hátbatámadás, a mellei pedig magától nőttek meg hirtelen egy pár éve.

Milyen pasi Hajdú Péter?

Egy darabig mindent elkövettem volna, hogy erre még véletlenül se válaszoljak. Ezen Péter miatt változtatnom kellett. Ő közszereplő ugyanis, és meg kellett értenem, hogy kíváncsiak rá az emberek. Kedves, jószívű és nagyon érzékeny férfi egyébként. Teljesen más, mint amilyennek az emberek elképzelik. Egyébként én sem ilyennek láttam régen, egyáltalán nem volt nekem szimpatikus. Aztán valahogy jóba lettünk. És akkor jöttem rá, hogy mennyire más, mint amilyen a képernyőn. Nem mondom, hogy ott nem tetszik. Ott is kedves. De élőben azért egészen más.

Kihasználod azt, hogy híresség vagy?

Nem soha. Bár hallottam ismerősöktől, hogy ilyesmi előfordul. Én például mindig bekötöm magam, és soha nem vezetek, ha ittam. Eszembe sem jutna a rendőri ellenőrzés során arra hivatkozni, hogy én vagy a Bálint Antónia és akkor rám más szabályok érvényesek. Általában az ilyen helyzetekben még a nevemet is elfelejtem, annyira leblokkolok.

Plasztikáztatnád a melled?

Bálint Antónia

Én nagyon félnék tőle. De azt gondolom tart már ott az orvostudomány, hogy ezt meg lehessen minimális fájdalommal úszni. Nekem, hála istennek, nincs plasztikára szükségem. Megoldotta a természet. De tudom, milyen az, amikor valakinek komoly gátlásai vannak, mert nincsenek mellei. Nekem sem voltak egészen huszonhat-huszonhét éves koromig. Aztán hirtelen megnőttek. Én abszolút megértem azokat a nőket, akik két gyerek szülése után úgy döntenek, szeretnék visszanyerni melleik eredeti formáját. De azt is, ha azért vállalkoznak rá, mert szeretnék egy kicsit jobban érezni magukat a bőrükben. Az a lényeg, hogy senki ne szenvedjen a külseje miatt.

Van műkörmöd?

Nincs. Van rajta egy erősítő réteg. Nincs bajom egyébként a műkörömmel, de nem szeretem, ha hosszú a körmöm. Ezért felesleges lenne műkörmöket ragasztani.

George Michael vagy Elton John?

Mindkettő. De George Michael közelebb áll a szívemhez. Már a WHAM-es idők óta. De közben azért tudjuk mindketten, hogy teljesen mindegy lenne, hogy melyiket választanám.

Tanga vagy bugyi?

Inkább mondjuk azt, hogy a vékonyabb vonalvezetésű bugyikat részesítem előnyben.

Férfiakon?

Mindegy. Csak férfias legyen. Egy tangás pasi nevetséges. Azokat nőkre tervezték. Ha már muszáj egyet választani, akkor boxer.

Szerinted számít az egy kapcsolatban, hogy valakinek sok pasija vagy nője volt?

Szerintem igen. És most nem arról beszélek, hogy az számít, hogy az ember hány pasival volt már. Hanem arról, hogy könnyebb úgy párt választani, hogy az ember ismeri magát. Fontos, hogy az ember tudja, mi az, ami feltétlen meg kell, hogy legyen egy férfiben, ahhoz hogy boldog legyen vele. És nem csak a szerelemről beszélek. Mert az, sajnos, tényleg elmúlik. Hanem hosszútávú kapcsolatról. Ezért nem hiszek már abban, mint gyerekkoromban, a szüleim mintájában, hogy az ember 19 évesen találkozik valakivel és aztán haláláig vele van. Ez szerintem mára már kitolódott, és nem gondolom, hogy bárki 30 éves kora előtt igazán tudná, hogy pontosan mik teszik boldoggá. Ennek ellenére, ha huszonéves terhes lányokat látok, nem arra gondolok, hogy mekkora hülyeség.

Nem vagy féltékeny Tornóczky Anitára, aki a szakításuk óta is nagyon jóban van Hajdú Péterrel?

Nem. Nekem is van olyan barátom, aki végigkísérte az egész életemet. Szerintem köztük testvéries viszony van, hiszen se Anitának, se Péternek sincs testvére. Nem vagyok féltékeny.

Összejártok?

Persze, szoktunk. Ha van valami születésnap, bármi, együtt ünnepeljük. Szoktunk együtt vacsorázni is.

És jóban vagy Anitával?

Persze. Őt régebb óta ismerem mint a Pétert.

Zavar, ha felismernek az utcán?

Nem zavar. Soha sem zavart. Gyermekkorom óta szerepelek. Akkor nem ismertek még fel persze, de ez az egész hírnév-dolog nem annyira új számomra. Igazából olyan, mintha az egész ország az ismerősöm lenne. Semmi gondom ezzel. Az persze vicces, ha olyan dolgokra kérdeznek rá, amiről én nem is tudok, csak megírták valahol. Most épp az eljövendő esküvőm egy ilyen slágertéma. Pedig nem is megyek férjhez. Még csak tervbe sincs véve.

Beleszóltok egymás öltözködésébe Péterrel?

Nem igazán. Néha ha nem öltözöm fel rendesen vagy túlöltözöm, akkor rám szól, hogy azért még sálat nem kell venni, annyira nincs hideg. De mivel ugyanazt a laza stílust szeretjük, nem is nagyon kell irányítgatni egymás ízlését. Néha persze, ha meg kell jelenni, nőnek álcázom magam. De a hétköznapokban farmert hordok.

Valahol olvastam, hogy a szüleidnek édességboltja van? Szeretsz nassolni?

Már nincs meg a bolt, 1991-ig volt csak a család tulajdonában. De nem, nem vagyok egyáltalán nassolós. Néha persze megeszem egy csokit. De azt az érzést, hogy majd meghalok, ha nem ehetek valami édeset, szerencsére nem ismerem.

A flörtölés szerinted egészséges dolog, vagy egy kapcsolat megrontója?

Bálint Antónia

Én soha nem értettem az olyan nőket, akik más pasikkal is flörtölgetnek, ha van egy komoly kapcsolatuk. Mondjuk én nagyon monogám típus vagyok. Jól esik, ha tetszem másoknak is, de alapjában véve kizárólag a párom érdekel. Persze nem tudom, milyen érzés, ha az ember 10 éve ugyanazzal az emberrel kel és fekszik. Nem volt még olyan hosszú kapcsolatom. De azokban, amelyekben eddig volta, semmi szükség nem volt arra, hogy más férfiakkal is flörtöljek.

Mi áll hozzád közelebb, a kereszténység vagy a buddhizmus?

Ez jó kérdés is lehetne, ha nem lennék születésemtől fogva római katolikus. A buddhizmust ráadásul nem is ismerem igazán.

Hívő vagy?

Hát, ha a hívőséget a templomba járás jelenti, akkor mostanság nem vagyok hívő. De volt olyan időszak az életemben, amikor minden vasárnap templomba mentem. De szoktam felnézni az égre, és néha elmondok egy miatyánkot, ha valami nagy gikszer van. Személy szerint fontosnak tartom, hogy az ember higgyem valamiben. Ha a falevelekben, akkor higgyen a falevelekben. Az jó, mert az végülis a természet. És szerintem senkit nem kell lebeszélni a hitéről. Bármiben is higgyen az illető.

Milyen műsort szeretnél a tv-ben?

Olyan igazi őszinte beszélgetőst. Nem is tudnék példát mondani, mert sajnos nincs ilyen műsor most egyik csatornán sem. Azért lenne jó egy ilyen műsor, mert azt látom, hogy az ismert emberek ragaszkodnak a média által sugallt önképhez. Ez valójában mindenkin csak egy álarc. Épp minap találkoztam modellekkel és címlaplányokkal. Annyira más volt mindegyik, mint amit az újságok alapján elképzeltem róluk. Egy olyan műsorra gondolok, ahol ezek az álarcok végre lehullhatnának. Vagy valami játékműsort is szívesen vállalnék. Lényeg, hogy laza legyen. Igazi bálintantóniás.

Van tetoválásod?

Nincs. Nagyon félek az ennyire maradandó dolgoktól. Bár tudom, hogy a legújabb eljárások szerint már el lehet távolítatni. Mégis félnék attól, hogy valami most tetszik, de nem tudom, hogy ez tíz év múlva is így lesz-e.

Mivel tudsz levenni a lábáról egy pasit?

Óóóó, ha én ezt elmesélném. (Sejtelmesen dorombol.) De komolyra fordítva a szót, talán azzal, hogy nő vagyok, a szó legszorosabb értelmében. Rosszul vagyok azoktól a sztoriktól, amikor nők kergetik a férfiakat, bombázzák őket sms-ekkel. Hát ez nekem eszembe sem jutna. Egy nő ne üldözzön pasikat. Én általában nem teszek semmit, innkább csak ösztönösen jelzek, ha tetszik valaki. Mindenesetre semmiképp sem kezdek praktikákba, hogy valakit becserkésszek. Végül is, nehogy már a fa tekeredjen a kígyóra.

Mit tanácsolsz a modellkarrierre vágyó lányoknak?

Utálom ezt a kérdést. Én 15 éve nem vagyok modell. Úgyhogy biztos van, aki ebben sokkal jobban tud tanácsokat adni. Ha azt kérdezed, mi kell ahhoz, hogy valaki jó műsorvezető legyen, arra tudok válaszolni. Műsort vezettem, énekelek, évekig játszottam színpadon, nem értem, miért mindig a modellkedéssel nyaggatnak.

Ki írta a Kőszívű ember fiait?

Micsoda hátba támadós kérdés így kora reggel! Miért nem valami bonyolultabb kérdést teszel fel? Miért nem Mórus Tamás Utópiájáról kérdezgetsz? Arról bármikor hosszasan értekezem. (A Mórus Tamással kapcsolatos kérdéseket hagytuk. Mindenesetre arra, hogy ki írta a fent nevezett művet, nem kaptunk választ.)

Háttér
Előbb szépségkirálynővé választották, majd megfosztották koronájától egy olasz magazinban megjelent aktfotók miatt. Hat év pereskedés után visszakapta az ékszert. Ugyan nincs műsora jelenleg a televizióban, műsorvezetőnek vallja magát. Hajdú Péter barátnője, de járt Kováts Kristóffal, a Fábry Show producerével. A Pécsi Tudományegyetem művelődésszervező főiskolai szakán 2003-ban végzett, majd 2005-ben ugyanitt elvégezte az egyetemi szakot.