Nagy Réka mielőbb látható eredményt szeretne felmutatni azután, hogy bő egy hónapja megnyerte a Topmodellt. A modelljelölt arról beszélt, sosem nyúlna drogokhoz, hogy jobb és jobb legyen, és természetes, hogy híres modell szeretne lenni, ahogyan a kislányok is királykisasszonyok akarnak lenni.

Nagy Réka, a Topmodell győztese átvette nyereményautóját, egy Lancia Ypsilont. Nagy Rékának nincsen jogosítványa, úgyhogy elhárította a fotósok kérését, hogy menet közben készüljenek róla képek. Arra sem tudták rávenni, hogy az autó motorháztetőjére üljön, ezért slusszkulccsal a kezében fotózták le néhányszor. A megszokott kompozíciókat megelégelő fotósunk ezután arra kérte Nagy Rékát, feküdjön a csomagtartóba, de mivel a modell ezt szintén nem szerette volna, együtt türelmesen várták a műsor producerének, Árpa Attilának az érkezését, hogy közös képek készüljenek róluk.

Egy hónapja ért véget a Topmodell, azóta annyit tudunk, érettségire készülsz, majd kommunikáció szakra szeretnél felvételizni. Közben modellkedsz?

Nem, még a szerződési folyamatok mennek a műsor óta, és várom, hogy átküldjék Párizsból a szerződésemet.

Mit tervezel, ha Párizsba utazol a hároméves szerződéssel?

Nem tudok erről még konkrét dolgokat mondani, amíg nem láttam a szerződést.

Klikk!

Milyen hírt olvastál utoljára a nemzetközi divatvilágban dolgozó modellekről?

Hogy azokat a 16-18 év közötti lányokat, akiknek 175-180 centi között van a testmagasságuk, és a testtömeg-indexük nem éri el a 18-at, azokat leparancsolják a kifutókról.

Négy modell halt meg az utóbbi időben az éhezéssel összefüggően. Az egyik például szívrohamban, aki hónapokig nem evett mást, csak fejessalátát diétás kólával.

Sajnos öten haltak meg anorexiában. Közülük három lány brazil. Ezért is küzdenek ez ellen.

Lelki eredetű betegségnek tartod az anorexia nervosát?

Biztos, hogy nem fizikai probléma, hanem olyan dolog, amit megfelelő otthoni támogatással lehet orvosolni. Ha valaki anorexiás lesz, vagy bármilyen betegséget kap, az lelki eredetű. Át lehet esni a ló másik oldalára nagyon könnyen, de megfelelő edzéssel és megfelelő étrenddel ezek a problémák kiküszöbölhetők.

Azonkívül, hogy megfelelő fizikai adottságaid legyenek, mi szükséges még ahhoz, hogy sikeres modell legyél?

Céltudatosnak kell lennem. Tudnom kell, mit akarok, hiszen itt meg kell bizonyos dolgokat célozni. Vannak olyan dolgok, amiket megcsinálnék, és vannak olyan dolgok, amiket nem. Az elveimhez szeretném magamat tartani, hiszen azok azért vannak.

Mik az elveid?

Erről nem szeretnék beszélni. Nem vagyok még tapasztalt az élet minden területén, mert csak 18 éves vagyok. Annyi biztos, nem mindenáron szeretnék világsztár, vagy sikeres modell lenni.

Az érdekkapcsolatokra, vagy a drogokra gondolsz?

Például nem nyúlok drogokhoz, vagy effélékhez, hogy egyre jobb és jobb legyek. És a lelkemre szeretnék vigyázni, hogy az ne sérüljön.

Tudsz a lelkedre majd egy számodra ismeretlen környezetben is vigyázni?

Alkalmazkodni az élet bármely területén tudni kell, és együtt kell dolgozni mindig. De az alkalmazkodás és az alázat között nagy különbség van. Megalázkodni nem szeretnék, de néha persze meg kell, hogy kezelni tudjunk az embereket. Viszont mindenképpen alkalmazkodom, ha bekerülök egy új közegbe. Csendes megfigyelő vagyok. A helikopter-effekusra gondolok: először megfigyeled az embereket, és csak azután alkotsz róluk véleményt. Ez nekem bevált, és ezután is eszerint szeretnék élni.

Említetted a céltudatosságot. Mi a következő célod?

Szeretnék rövid időn belül felmutatni látható eredményt, hiszen a szakma engem tisztelt meg azzal, hogy megnyerjem műsort, és nem szeretnék nekik, és persze önmagamnak sem csalódást okozni. Rajta vagyok a kemény és erős munkán.

Mi számít látható eredménynek?

A szakmabeliek ezt tudják. Bármelyik kampányt, ha megkapod, vagy ha már megkaptad - nekem van már a versenynek köszönhetően egy Max Factor- és Jana-szerződésem – azt jól megcsinálod, szépen, ügyesen, satöbbi, és a legjobbat hozod ki magadból a fotózásokon.

Az eddigi fényképeidet nézve melyik arcodat szereted a leginkább?

Mindegyik én vagyok. Maximalista vagyok, mindig újat és jobbat kell csinálni. Fejlődni kell.

Csak van olyan beállítás, vagy helyszín, amit jobban szeretsz, mint a többit.

Egy modell azért modell, mert minden helyzetbe bele tudja magát élni.

És a Topmodellben volt olyan helyzet, ami különösen emlékezetes számodra?

A koporsós fotózás volt a mélypont. Nem maga a fotózás, ha azt mondanám, hogy lelki traumaként ért, túlzás lenne. Az odáig vezető út volt nagyon rossz, ahogyan éjszaka a sötét fák közt egy fáklyával kellett mennem. Nekem a sötétséggel - úgy látszik - problémáim voltak.

Naponta mennyit foglalkozol a külsőddel?

Hetente háromszor-négyszer edzek. Odafigyelek, mikor, mit eszem. Elég fiatal vagyok, még nincs szükségem különféle arcpakolásokra, masszázsokra.

Nem erre gondoltam: a tükörre.

Nem szoktam a tükör előtt állni órákig. Szeretek otthon tréningruhában lenni.

A műsorban úgy tűnt, a zsebtükör állandó kelléked.

Azóta erre már nincs olyan nagy szükségem. Rossz volt tévén keresztül látni, hogy ez ennyire feltűnő. Idegesítő lett volna számomra is, ha egy másik lánynál látom. Azóta leszoktam róla. Mindig azt mondták, milyen rossz lehet a tévén keresztül látni magadat, mert egy csomó szituációban másképp képzeli magát az ember, és másképp jön le a külvilágnak a viselkedése. Viszont én azt mondtam, ez egy baromi nagy önismeret. Ha van lehetőségem látni magamat kívülről és javítani a hibáimon, jobb tanítás nem kell.

A legtöbb magyar modell, aki a nemzetközi divatvilágban érvényesül, egy idő után általában hazajön. Ennek mi lehet az oka?

Köztudott, hogy a magyar modellek honvágyasok. Én is éltem kint Milánóban. Úgy kezdte a kinti ügynököm, hogy ha bármikor telefonálni akarok az ügynökségről anyukámnak, nyugodtan tegyem. Nem értettem, miért mondja. Azt válaszolta, ahány magyar lány kint volt náluk, nem volt egy se, aki ne sírta volna el magát, hogy hiányzik anyuka, apuka. Nagyon sok olyan lány van, aki szegényebb országból jött, és azért modellkedik, mert így keresi a szüleinek a pénzt. A szülők nem tudták megteremteni azt a biztos anyagi hétteret. Nekem nincsenek ilyen problémáim. Nekem nagyon jó családi hátterem van. Hiányolom, ha nincsenek velem a szüleim, de felkészültem már arra, hogy kemény világ van külföldön. Napi 6-7 válogatás reggeltől-estig térképpel. ’Nem érdekel, miért nem tudtál oda eljutni, az a lényeg, hogy nem jutottál el.’ Az emberi érzelmekre nincsenek tekintettel.

Miért szeretnél modell lenni?

Úristen! Mert imádom. Nem tudom megmagyarázni, nagyon sok jó van benne, de nagyon sok rossz is, nincs is olyan az életben, ami csak jóval jár együtt. Nekem semmi nem okoz megterhelést a modellkedésben: amikor le kellett fogynom tíz kilót, lefogytam két és fél hónap alatt.

Nézze meg képeinket!

És nemzetközi hírű modell szeretnél lenni?

A kislányoktól megkérdezik, hogy szeretnének-e hercegnők lenni, vagy királykisasszonyok? Persze. Ha modellekről beszélünk, mindegynek akaratlanul is az van a fejében, hogy híres akar leni. Amikor felsoroljuk őket, olyanokat szoktunk említeni, akik híresek, és valahogy mi is mérjük hozzá magukat. Szóval azon leszek, hogy híres legyek.