Az énekesnő nagyon őszinte, ezt egyszer már megbánta, de a Velvetnek elmondta, hogy mégsem. Tóth Gabi mindig újat akar nyújtani, és a jövő nagymamáit úgy képzeli el, hogy szépen emlékeznek rá és az új számait is kívülről fújják. Szerinte legfeljebb 2-3 ember tűnhet ki a Megasztár 4-ből, mert telített a piac. De a zsűri jó.

Az énekesnőben rejlő csodás interjúalanyt a VIVA Televízió Felelsz, vagy mersz? című műsorának forgatásán fedeztük fel, ami szeptember 1-től látható a csatornán. Mivel kínos kérdést nem kapott, arra gondoltunk, hogy frappánsan megtudjuk tőle, mi az, amire nem szívesen válaszolna, de befürödtünk. „Ilyen nem nagyon van, elég őszinte ember vagyok, és nem félek semmiféle kérdéstől. Nem vagyok egy zavarba jövős típus. Általában a kérdésekre mindig őszintén válaszolok, mert ilyen vagyok, emiatt lehet szeretni, meg nem szeretni is. Ezért osztom meg az országban a közönséget."

Tóth Gabi azért hozzátette, hogy egyszer annyira őszinte volt, hogy azt még ő is megbánta. A családi és anyagi hátterét egy ízben megosztotta a nyilvánossággal, és később rájött, ezt nem kellett volna. Vagy mégis? Jaj, már mi sem tudjuk, jól vagy rosszul döntött-e. „Hirtelen cselekedtem, de ha jobban visszagondolok, nem titok, mert az emberek az gondolják, hogy aki híres, az gazdag is. Elmondtam, hogy ez nem minden esetben van így. Néha nem úgy megy a szekér, hogy meg tudjam venni magamnak az ezt-azt. A számlák nekem is ugyanúgy felhalmozódnak, nekem is szükségem van pénzre, mint bárki másnak. Nem gondolják, hogy nekem is probléma lehet, hogy pénzt tudjak adni a szüleimnek."

Nézzen Tóth Gabit, közelről, érdekes ruhában!

Miután túljutottunk ezen a ponton, a most induló Megasztár kihagyhatatlan kérdésnek tűnt, oda is szögeztük a kérdések kapujára, hátha beszédtémát generálunk a mindig lázadó művésznő szavai nyomán. „Szerintem tök jó zsűrit sikerült összehozni, a versenyzőkről viszont nem tudok semmit. Nagyon telített a piac. Ha jobban visszanézzük, tudjuk, hány ember maradt fent. 12 ember van szériánként, 12 lemezt nem bír el a piac. Nagyon kell küzdeni, hogy fenn tudjanak maradni. Átlagban egy Megasztár szériából 2-3 ember tud érvényesülni. Itt is az lesz. Az, hogy ki lesz, az dönti el, hogy ki mennyire küzdő típus, ki mennyire színes egyéniség, és ki tud mindig valami újat nyújtani."

Maradandót alkotni, egyéniségként

Már a közcímből kiderül, hogy igen, a közhelyszótár és a nagyszavak nem fognak hiányozni ebből a bekezdésből sem, de annyi bizonyos, Tóth Gabi nem aprózza el, ha arra kérjük, foglalja össze, mivel készül arra, hogy legendás asszonyként vonuljon be a magyar történelembe. „Mindig újat nyújtok stílusban, dalban, egyéniségben. Próbálok arra törekedni, hogy modernebb legyek, hogy újabb stílusokkal is megismerkedjek. Fontos, hogy ne csak egy korosztálynak tudjak szólni, hanem mindenkinek. Ezekkel próbálkozom, ez nem egy egyszerű művelet. Olyan még nem volt, hogy valamit ne értem volna el, ez azért van, mert, ha ez ember valamit kitűz maga elé, azt meg is csinálja."

„Szeretnék maradandót alkotni, ha majd esetleg az a tini, aki most szeret, és később nagymama lesz, akkor is szépen tudjon rám visszaemlékezni, és nagymamaként is tudjon új dalokat tőlem. És még jó pár aranylemezt szeretnék a falakon." Tóth Gabi vágyain kívül arról is értesültünk, hogy szerelmének alanya, Fekete úr, kinyitotta az emo ablakot, így betekintést nyert abba a kultúrába is. A kapcsolat emellett arra is alkalmas, hogy a kölcsönös okításon túl a versenyzők a kompromisszumok erdejében már nemcsak kirándulóként tűnnek fel, hanem ők maguk a túravezetők.