horoszkóp

Ullmann Mónika szerepet kapott szülinapjára

2006.08.13. 08:41
A József Attila Színház színésznője Sas Tamás filmjében játssza önmagát, de nem ünnepel, inkább készül és izgul. Celeb viszont továbbra sem lenne.

Ullmann Mónika főszerepet kapott Sas Tamás készülő filmjében, az SOS Szerelemben. A színésznő születésnapi ajándéknak is tekinthetné a szerepet, bár különösebben nem foglalkozik önmaga ünneplésével. Annál jobban izgul viszont az új feladattól, amiben az elsődleges rendezői utasítás, hogy adja önmagát.

Önazonos szerep

"Nem volt még ilyen lehetőségem, hogy saját magamat játsszam - mondja a Velvetnek a romantikus vígjáték főszerepéről. - A történet nagyon fordulatos, igazából még nem is nagyon értem a poént. Csányi Sanyi céget alapít olyanoknak, akik nem jártasok az udvarlásban. A pali, akinek én tetszem, megkeresi Sanyit, hogy segítsen neki becserkészni."

Ullmann hozzáteszi, hogy ez az első olyan szerepe, amit nem tervez meg előre, hagyja, hogy sodorja a történet. "Nekem könnyebb elbújni a szerep mögé. Fogalmam sincs, mi fog történni, de megbízom Sas Tamásban. Megpróbálom minél egyszerűbben megtanulni a szöveget, és nem előre rágódni azon, hogyan lesz majd. Fenyő Iván és Kovács Patrícia lesznek még a partnereim, majd együtt alakítjuk a karaktereket."

Randi harmadikkal

Klikk a képre!

A színésznő szerint szinte mindenkinek volt már olyan az életében, hogy valaki egy másik emberen keresztül akarta megismerni, hiszen a baráti körökben gyakran előfordul az ilyesmi. Ennek ellenére azzal is tisztában van, hogy egy csomó élethelyzetben még nem volt, pedig most tudnia kéne, hogyan viselkedne, ha.

"Többfordulós casting volt, tehát azt nem lehet mondani, hogy Sas nekem találta ki a szerepet" - mondja, de hangja felszabadultan cseng - "Az mindenestre nagyon jól esett, hogy a rendező hívott a válogatásra. Csak később derült ki, hogy szeretné a karaktert közelíteni hozzám."

Csendes szülinap

És bár a főszerepet a színésznő szinte a születésnapjára kapta - mely a múlt héten volt - , nem csapott a hír hallatán hatalmas partit. Elmondása szerint amúgy sem az a bulizós típus, jobban szeret szűk baráti körben ünnepelni. Nemrég tért vissza a horvát tengerpartról, ahol nagyjából kipihente magát, így most frissen és üdén vetheti magát az új munkába.

A színésznő gyerekkora óta hozzászokhatott a folyamatos kritikákhoz, mégis tart az estleges egyéb romantikus filmekkel való összehasonlítástól. "Többfajta kritika van. Nem szeretem az öncélú bántást, de ha valaki értékeli a munkámat olyan, aki odafigyelt, akkor nem bánt. Az a baj, hogy a mai kritikákból gyakran hiányzik a figyelem. Nem figyelnek oda arra, hogy mit csinál az ember a színpadon, gyakran meg se nézik, ezt különösen ocsmánynak tartom."

Celebritik vs színészek

Ullmann mesélt már lapunknak arról, hogy ebben a bulvárvilágban neki nem hiányzik a címlap, ezt most sem látja másképp. "Az a helyzet, hogy különvált a média és a művészet. Mással foglalkoznak. A tévéből egyre több teret kapnak a celebritik, ez van. Egy határvonal kell, hogy az ember elváljon a produktumoktól."

A színésznő megérti, hogy az emberek sokszor tényleg arra kíváncsiak, mit vett a piacon és azt hogyan csinálta, de szerinte ő nem ettől érdekes. "Lehet szeretni vagy nem szeretni, de én csinálok valamit a színpadon, a vásznon, és azt szeretném, ha ezen keresztül ismernének. Nem feltétlenül akarom, hogy mindenki belelásson a hétköznapjaimba. Szerintem mi színészek azt szeretnénk, ha a munkáinkon keresztül ismernének el."