A műsorvezető Rákóczi Ferenctől tartott, mert még nem dolgoztak együtt, de úgy néz ki, müködik köztük a kémia. Abból pedig egyáltalán nem csinál hiúsági kérdést, hogy ki a kápó a reggeli rádiós csapatban. Régen még felrúgott ezt-azt, ha ideges volt, de ma már nincs semmi hirtelen lázadás, mert családja van.

Vadon János szerint ő egyáltalán nem egy celeb típus. Annak ellenére sem, hogy a Story Gálán kitüntették Sebestyén Balázzsal együtt, sőt átvették a díjat is. „Ha azt mondja valaki, hogy én vagyok a legjobb, akkor az tök jól esik. De van önkritikám, tudom, hogy ez nem igaz." A műsorvezető egyébként állítja, azt élvezte a legjobban a Celeb vagyok, ments ki innen-ben, amikor két felvétel közt zötykölődtek a forgatási helyszínre, illetve, mikor a stábbal bratyiztak. "Abszolút természetközeli volt az egész. Így találkozott számomra a munka és a magánélet. Ami itt folyik most a gálán, az tőlem nagyon idegen. Jobban érezném magam, ha pár száz kilométerrel arrébb most sziklát mászhatnék, vagy a családommal mondjuk Abaújlak-Szanticskán lennénk, ahol két állandó lakos van és kb. húsz ház. Ott lenne jó igazán, itt csak bekajálok, röhögök egyet, aztán hazamegyek."

A Danubius Pirítós miatt Vadon január elejétől hajnalban indul munkába, ami számára nem nevezhető egyértelműen szokatlannak, hiszen korábban a Rádió Deejay-nél másfél éve alatt belerázódott ebbe az életritmusba. "Ami új volt nekem, az a közös munka Rákóczi Ferivel. Nem mondom, hogy nem tartottam Feritől, mert mi nagyon összeszokott páros vagyunk Balázzsal és nem tudtam, hogy ez egy harmadik, ráadásul számunkra ismeretlen ember beszállásával is fog-e majd működni. De a kétségeim gyorsan szertefoszlottak, Feri jól kiegészít minket, megvan köztünk a kohézió, működik a kémia. Szóval most már azt mondom, hogy ő volt a lehető legjobb megoldás."

Nézzen nem celebet!

Időzített bomba vagyok

A műsorvezetőt mikor arra kértük, mondja meg, hármójuk közül ki a falkavezér, egyből Sebestyént jelölte meg. „Ez egy olyan csapat, amit három szuverén egyéniség alkot, de a virtuális marsallbotot Balázs kezébe tettük. De nincs ezzel semmi gond. Én túl vagyok már azon, hogy hiúsági kérdést csináljak abból, hogy ki a góré. Talán kívülről úgy is tűnhet, hogy rá vagyok utalva Balázsra, mert ő ugye egy igazi celebritás, megnyit kapukat, amiken én, a kisember is be tudok csusszanni. De hiába tekintenek ránk egyesek úgy, mint egy oldalkocsis motorra, megnyugtatok mindenkit, az oldalkocsi egyedül is tud gurulni, ha akar, és sosem fog befordulni az árokba. Szóval engem egyáltalán nem zavar, hogy Balázs a falkavezér, és hogy a média meg az emberek elsősorban rá kíváncsiak, csak igyekszem minél jobb csapatjátékos lenni, az egópolírozást meghagyom másnak.”

Vadon az RTL Klub reality-jére, a Celeb vagyok, ments ki innen-re azért is mondott igent, mert 15 éve nem volt külföldön, illetve egyáltalán nem merészkedett még ilyen messze Magyarországtól. Bár kötött néhány kompromisszumot, mégis úgy érezte, magát adta, ráadásul a haverjával közösen dolgozhatott. A családja azonban hiányozott neki, és zavarta, hogy nem tudtak megfelelőképpen kommunikálni. „A kislányom és a feleségem nagyon hisznek bennem, jobban, mint én magamban és ők is azt mondták, hogy menjek, csináljam, mert nagyon testhezálló a szerep. Ők amúgy nagyon sokat formálnak a személyiségemen. Korábban túl öntörvényű voltam, egy időzített bomba, egy igazi hangulatember, aki egyik pillanatról a másikra fel tudott rúgni dolgokat. De lassan negyven éves vagyok, és bármit teszek, az a családomra is hatással van, ezért száműznöm kellett az anarchiát az életemből."

Vadon képekben!

Nem törödöm a felszínes dolgokkal

Kíváncsiak voltunk, hogy a Sebestyén-Vadon duót miféle érzelmek tartják össze, ezért arra kértük Vadont, rendezze szavakba, miért kedveli kollégáját annyira. „Balázsban azt szeretem, hogy rendes, jószívű srác. Nem olyan ember, aki nagyon hamar közel enged magához másokat, de akivel ezt megteszi, az mindenben számíthat rá. Amúgy pedig 2 in 1 figura, showman és közönség is egyben, ezért nagyon jó partner. Számomra szórakoztató az énjének az a vonása is, hogy nem tudja eldönteni néha, hogy trendi macsó legyen, aki a címlapokról vigyorog vissza, vagy a külsőségek helyett a belső utat választó lélekember. De ahogy én látom, előbb vagy utóbb le fogja tenni a voksát az utóbbi vonal mellett, és a látszólagos ellentmondások is eltűnnek az életéből”

A műsorvezető azt is bevállalta, hogy megpróbálja megtippelni, érte miért rajonghat Sebestyén. Az első ok természetesen az öntörvényűség volt, de ennél a pontnál éreztük, lehet, csak arról lesz szó, amit Vadon magában jónak, illetve becsülendőnek tart. „Ugyanazt, amit mások is bírnak, vagy éppen utálnak, hogy sokszor kiszámíthatatlan vagyok, és az önfejűségemmel gyakran tudok meglepetéseket szerezni. És ennél nagyobb elismerés nem is kell nekem, az, hogy valaki olyannak tud elfogadni, esetleg szeretni, amilyen valójában vagyok. Ez bármilyen díjnál többet ér”.