A zenész a drogok után ismét a vallások felé fordult, és igyekszik kicsit törekvőbb és elszántabb hívő lenni. Fia születik januárban, a könyvét tavaszra ígéri, de a képeiből egy kiállítást is szeretne. Mindeközben a Kowalsky Meg a Vega folyamatosan pörög.

Kowalsky Balázs, a Kowalsky Meg a Vega énekese, állítása szerint mindig is foglalkozott a filozófiával és a különböző vallásokkal. „Volt egy egész súlyos időszaka az életemnek, amikor - fogalmazzunk úgy -, nemcsak az érzéki élvezet miatt, hanem kísérleti jelleggel is meghatározó szerepe volt az életemben a drogoknak. Ez a nagy válság később, sokkal nagyobb erővel indított el abba az irányba, hogy komolyabban foglalkozzak a vallás lényegével.” Kowalskynak először szülei mutattak krisnás írásokat, annak ellenére, hogy ők egy másik irányzat hívei voltak. „Ez akkora hatással volt rám, hogy be is költöztem akkor egy vallási központba, fél évre. Miután visszatértem a világi életbe, elindítottuk a Kowalsky meg a Vega zenekart. Egy új pálya kezdődött el, de a legtöbb barátom most a krisnások közül való.”

Nézzen Kowalskyt interjú közben!

Az énekes fiatalon még focistának készült, de miután sikereket ért el a sportágban, már nem tudta lekötni a labdajáték. „Mindig is egyfajta – nem félek kimondani - exhibicionista törtetés zajlott az elmémben” – tette hozzá. Az énekes a hasonló életszakaszairól ismert Kiss Tiborral párszor már összefutott, és beszélgettek, de nem alakult ki köztük barátság. Ennek okát Kowalsky abban látja, hogy nem volt még elég idejük egymásra. „Ha Isten is úgy akarná, többet is találkoznánk.” A féléves önkéntes kivonulás az anyagi világból rádöbbentette: az a legfontosabb, hogy átértékelje az általa érzékelt valóságot. Bár saját elszántságát és törekvését nem tartja példaértékűnek, de hozzátette a világszemlélete az idők folyamán gyökeresen sosem változott, inkább csak folyamatosan tisztul.

Járt a nyakamra és rugdosott, hogy könyvet írjak

Kowalsky, akinek testét igen sok tetoválás díszíti, úgy érzi, hogy ezek a munkájának velejárói. „A színpadi életben a külső nagyon lényeges. A tetoválásra, mint eszközre tekintek és egyben elhivatottság is. Ha a testemet nézném, és esetleg szégyellnék valamit rajta, akkor még mindig ott a megnyugtató tudat, hogy legfeljebb nyolcvan évig kell viselnem.” A zenész, aki januárban ismét apa lesz, nemcsak prózát ír, hanem fest is, ami miatt joggal következtethetünk arra, hogy önkifejezési lázban ég. „A lemezkiadónk feje két évig járt a nyakamra és rugdosott, hogy írjak könyvet, mert hiszi, hogy ez nekem menni fog. Nagyon hosszú időbe telt, hogy végre nekiálljak. Az első könyvet még közösen írtuk, csak a másodiknál engedte el a kezem. A következő kötet, amit jövő tavasszal szeretnék megjelentetni, egy riportkönyv lesz. Sose gondoltam arra, hogy ebből tartsam fent magam. A festésre sem akarok úgy gondolni, mint amiért pénzt kérhetek. Lehet, hogy majd eljön az ideje.” Kowalsky tervei között szerepel az is, hogy jövőre kiállítja a képeit.

„Minden materialista ember látja mások őrültségét, és azt gondolja, ez kizárólag rájuk tartozik. A materializmusból kilépett ember ezzel szemben felismeri a valódi egységét a többiekkel, és nem ítél. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jelenlegi környezetem is sajátos őrületnek tartja a festészethez az íráshoz, és a valláshoz fűződő viszonyomat, de elviselik.” Kowalsky kikérte magának, hogy önkifejezési lázról beszéljünk vele kapcsolatban, ugyanis ő önleépítő vágyban ég. „Ez az életfeladata. Nagyon remélem, hogy minél inkább le tudom építeni az önkifejezésem, és sokkal inkább alá tud szállni a valódi énemnek.” - nyilatkozta az énekes, aki szabadidejében kizárólag Istent dicsőítő zenéket hallgat.