horoszkóp

Tóth Vera egyszerű alapokon üt

2006.09.01. 08:19
Szerkesztőségünkbe villámként csapott be a hír, hogy hazánk legfőbb daloscsalogánya, Tóth Vera elvágyódik Magyarországról és a német pályát célozza meg, ahol jobb a sora a művészeknek. Kiderült, ez az állítás hamis.

Miután a Színes Bulvár Lapban elolvastuk azt a mondatot, hogy Tóth Vera ugyan imádja hazáját, mégis úgy érzi, hogy művészként kevésbé tud érvényesülni itthon, mint Európában bárhol máshol, felhívtuk magát a művésznőt, hogy az ő szájából halljuk, mi a baj. Erre Vera szemléltetésként az Eric Clapton koncertet állította szembe Robbie Williamséval: noha a két koncert közel egy időben volt Budapesten, szerinte előbbiről meg sem emlékezett a sajtó, noha jó zene, utóbbiról viszont ódákat zengtek, pedig Robbie jelenlegi fellépése a közönségben mély nyomokat nem hagyott, csupán a pázsitban.

Nyitott fülű németek

"Ide jönnek a világsztárok, és azt hiszik hülyék vagyunk, pedig a magyar egy nagyon kritikus közönség, csak az a baj, hogy a média nem ad mindenkinek egyformán teret. Ezért van az, hogy az emberek azt sem tudják, ki az az Eric Clapton"

Klikk a képre!

Vera ezután elmesélte, hogy amióta alkalmanként barátja (az egynevű Dobi basszeros) zenekarában, a Kensington Roadban énekel, megtapasztalta azt is, hogy reagál a német közönség az ismeretlenre: Vera általában csak egy-két számba ugrik be, ahol a Stefan névre hallgató énekessel duettezik, amire a németek állítólag nagyon vevők, noha azt sem tudják, ki ő. Barátja berlini zenekarának egyébként hamarosan megjelenik egy albuma, melyen Vera is énekel egy dalt.

Rendben van a hatezer

A Megasztár első szériájának győztese amúgy elégedett legutóbbi - második - lemezének (Valami más), a hatezres fogyásával: "én rétegzenét csinálok, meg sokan letöltögetnek. Manapság, aki nincs agyonpromózva, nem csinál nagy eladásokat" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy nem a lemezeladásnak dolgozik, és hogy első lemeze, az Ébren álmodom 15 ezer példányszámban kelt el.

Üt

Ezután már csak készülő, legújabb lemezéről faggattuk, mely pont egy év múlva jelenik meg: "A Sugababes-től jött az ihlet, igényesnek tartom őket: egyszerű alapokra akarok két megjegyezhető dallamot ráénekelni, de olyat, ami odaüt. Ugyanakkor megnyugtatok mindenkit, nem távolodom el a saját stílusomtól."