horoszkóp

Lezabáltam a magyar médiát

dr
2007.11.25. 09:45
A Skandináv lottó arca valójában vállalkozó. Klausmann Viktor nyáron strandot üzemeltet, télen a Síakadémia elnöke. Szívesen állna ismét képernyő elé, de csak akkor, ha színvonalas műsort csinálhatna.

Klausmann Viktort egy ruhabolt megnyitóján szúrtuk ki és voltunk olyan tapintatosak, hogy először a szerencsepercekről kérdeztük. "Őszintén szólva, a Skandináv lottót nem lehet megunni. Kéthetente egy öt és fél perces műsort egyszerűen képtelenség. Bemész, ugyanazokkal a kollégákkal dolgozol, akiket már tíz, tizenkét éve ismersz, elkezded a melót, és ahogy elkezdted, már be is fejezed. Integetsz nekik, kiállítod a számlát, majd hazamész. Ebben nincs semmi unalmas."

Hogy ez mennyire köti le hősünket, már nem lehet kérdés többé. "Szerda este hat órától negyed nyolcig, aztán szevasz. Minden második szerdán van csak. Nem egy veszélyes üzem. Ami miatt érdekes lehet: egyfajta kötöttséget ad egy csatornához. Ha majd úgy érzem egyszer, hogy csatornát vagy stílust váltok, akkor nyilván befejezem ezt. De eljöhet az az idő is, hogy azt mondom, elegem lett a tévéből, köszönöm szépen" - mondta a műsorvezető.

Nézzen Klausmann Viktort!

Klausmann Viktor már jó ideje nincs reflektorfényben, ha mégis, akkor nőügyei vagy kisfia felcseperedése kelti fel a média figyelmét. Ennek okairól kérdeztük a műsorvezetőt, aki értékelte a kérdésünket és kimerítően igyekezett válaszolni rá. "Parkolópályára állítottam magam. Nekem a televíziózásban nincsenek terveim. Alapvetően egy picit más lett az életem: nyáron Domonyvölgyben strandot üzemeltetek, télen síkölcsönzőt. Ilyenkor az egész téli szezonban - december 7-től április 10-ig - a Síakadémia elnöki posztja tölti ki a mindennapjaim. Oktatunk, versenyeket szervezünk, díjkiosztókat vezetek, szervezem a televíziós kollégákat, hogy jöjjenek."

A most már vállalkozóként élő tévés arról is vallott a Velvetnek, miért határozott úgy, hogy kivonul celebvilágból. "Ez egy egyszerű elfáradás volt. Azt gondolom, hogy mindent megcsináltam a magyar televíziózásban, amit ember megcsinálhat, már amit szerettem volna. 90-ben kezdtem, az nagyon régen volt. Dolgoztam három évet az Ablaknál. Dolgoztam nyolc és fél évet a Szerencsekerékben, csináltam a TV2-nek két reggeli műsort, az Izomláz nevű freestyle és sportmagazint pedig három évig. A Jognak asztalánál című jogi magazint szintén három évig. Tízóraiztam éveken keresztül. Összesen tizenhárom típusú műsort és ezzel lezabáltam a magyar médiát. De arra vigyáztam, hogy ő ne zabáljon le engem. Megteltem vele" - tette hozzá a műsorvezető.

A most már kívülálló Klausmann elmondta: cinikusan nézi azt a világot, amelyben annak idején ő is tevékenyen részt vett. Jelenleg az ELTÉ-n kommunikáció és művelődésszervező szakon tanít műsorszerkesztést és műsorvezetést. "Sokkal inkább lázba hoz, minthogy én magam kiálljak valahova és valakivel megint dolgozzak. Lesz még olyan időszak, mikor azt mondom, hogy épelméjű műsorban, aminek van értelme és értéke - lehet találgatni, hogy mely csatornák ezek - szívesen nekilódulok valaminek. Egy-két üzleti dolgomat még befejezném, hogy ne legyek napi munkakényszerben és akkor sokkal kényelmesebben fog ez menni."