David Merlini folyamatosan próbálkozik a megdöbbentő mutatványokkal, de a valódi kiugrásra eddig várni kellett. Igaz, közben kicsit beszorult Palik László és Görög Zita közé.

Vakmerő kísérletbe bocsátkozott a Velvet, amikor egy hónapig hagyta pácolódni házi celebjeit saját listájukban, rájuk se nézett, nem figyelte, ki kivel folytat élet-halál küzdelmet, vigyázó tekintetét rájuk se vetette. Azt gondoltuk, egy hónap elteltével majd mekkora meglepetésekkel szembesülünk végre, óriási lecsúszásokat és dicső emelkedéseket vizionáltunk, ehhez képest igazán csak egyvalaki volt képes meglepetést okozni. Ő is csak első látásra. Mondjuk egy illuzionistának ez is a dolga.

Igen, David Merlininek a HCI-toplista kis televényében sikerült az, ami a való világban eddig kevésbé: a forradalmi áttörés. Minden idők legnagyobb emelkedését produkáló HCI-éllovasként a lista legvégéről a lista legelejére küzdötte magát. Egész pontosan a második helyre, ami egész megdöbbentő volna, de végül megtaláltuk rá racionális magyarázatot: Önök szeretik Merlinit. Igen, ez az igazság: a szabadulóművész olvasói szimpátiaszavazatainak száma ugyanis csak egyetlen darabbal kevesebb, mint az abszolút éllovas Görög Zitáé, akinek vezető pozíciója mozdíthatatlannak tűnik.

Antipátiaszavazatokkal az élbolyba

A harmadik helyre küzdötte magát Palik László, akinek vonzerejét a jelek szerint még terhes felesége, a lista 62. helyére visszacsúszott Marsi Anikó sem tudja csorbítani. Na jó, nem ezért. Palik az a celebritás, aki Önökből erőteljes kettős érzelmeket vált ki. Egyrészt szimpátiaszavazatai olyan alacsonyak, hogy esetükben a "szimpátia" kifejezés már nem is értelmezhető, másrészt viszont amint cikk jelenik meg róla, az információéhes tömeg azonnal ráveti magát, ez pedig az egekbe viszi az olvasottsági mutatóját. Mi ezt természetesen csak támogatni tudjuk, elvégre az "ismerd meg az ellenséget" elve egy fontos szempont.

Csepregi Éva múló dicsősége

Nagy vesztese az eseményeknek Csepregi Éva, aki egyszeri NapCelebként egy hónapja még a 4. helyen állt, de érdeklődés hiányában azóta a 140. helyezésig csúszott. Pedig még egy feljelentő is érkezett róla, ami javította a róla szóló cikkek számának átlagát, de ez nem elég az élmezőnyben maradáshoz, ha szimpátiaszavazatai alapján Önök csak annyira szeretik, mint például Schobert Norbertet. Ennél azért Csepi már csak a nosztalgia jegyében is többet érdemelne.

Ugyanennyire szeretik Önök Németh "Géza" Kristófot is, mégis, a Farkasházi Rékával folytatott testvérszerelmének hirtelen véget érése elemi erővel nyomta fel a hirtelen lapátra tett színészt a 93-ról a 20. helyre. A szakítását élő adásban, a másik fél tudtán kívül bejelentő Farkasházi ugyanakkor szintén emelkedett, ha nem is ennyit: a 280. hely után most a 148-on van, ami a rókamosolyú sörnagykövet ellendrukkereinek jelentős számát jelzi.