"Olyan vagyok, mint egy átlagos tizennégyéves lány: szeretek a barátaimmal lenni, és imádom Brad Pittet!" - vallja Emma Watson, akit a mozinézők egyelőre inkább Hermione Grangerként ismernek. Ő játssza ugyanis a világ legismertebb diáklányát a Harry Potter filmekben. Ez már csak azért is jól jött neki, mert így találkozhatott személyesen is imádott színészével.
Az első film forgatásakor még csak 10 éves kislányból időközben 14 éves bakfis lett, akinek a következő film, A Harry Potter és a tűz serlege forgatásának során már romantikus jelenetei is lesznek: szerelembe esik egy Victor Krum nevű bolgár kviddicsjátékossal. Emma sajnálkozva ismerte el, hogy egy Roxfortban tanuló diák eljátszására a 40 éves Pitt valóban túlkoros, emiatt azonban már nem kell bánkódnia - számolt be róla a The Sun angol bulvárlap.

"Annyira helyes!"

Emma Watson
Mert bár Pitt iránti rajongásában valószínűleg sok kortársával osztozik, ő személyesen is találkozhatott bálványával. A színész épp a Tróját forgatta, amikor a fiatal színésznő egy közeli stúdióban a Harry Potter negyedik részén dolgozott: "Hú, ez igazi meglepetés volt! Én úgy tudtam, hogy a hangstúdióba megyünk utószinkronra, de aztán egyszercsak azt mondták, hogy egyáltalán nem a stúdióba megyünk, hanem találkozni fogunk Brad Pitt-tel. Olyan izgatott voltam, totál kikészültem! Annyira helyes!" - eleveníti fel a találkozás emlékét a tinédzser színésznő, akinek egyébként minden oka megvan a büszkeségre. Az ő két Harry Potter filmje ugyanis minden idők hét legnagyobb mozisikere közt szerepel, míg Pitt eddigi filmjei még a top 10 mezőnybe sem kerültek be.

"Nem vagyok Miss Tökéletes"

A Harry Potter filmekben a főhőst alakító Daniel Radcliffe mellett ő és Ron Weasley a legfontosabb szereplők, mint a varázslóinas osztálytársai és egyben barátai. Az eminens kis Hermione figurájával Emma vált a földkerekség legismertebb diáklánya lett, de ez nem tette őt elbizakodottá. "Egyáltalán nem vagyok Miss Tökéletes. Szeretek suliba járni, de nem vagyok a legjobb tanulók közt" - vallja be szerényen, de ha kell, azt azért beismeri "van bennem egy kis Hermione".

Ezt az is mutatja, hogy amikor a Harry Potter filmek legújabb, Az Azkabani fogoly részének a forgatásakor Alfonso Cuarón rendező megkérte három főszereplőjét, írjanak egy rövid kis fogalmazást az általuk játszott szereplőről, a főszereplő Daniel Radliffe egy oldalt írt, Rupert Grint teljesen elfelejtette a feladatot, Emma viszont meg sem állt tizenkét oldalig. "De csak azért volt olyan sok, mert nagy betűkkel írok és nagy szüneteket hagyok!" - mentegetőzött a lány.

"A féltékenyekkel nem foglalkozom"

A kislány filmjeinek sikerei ellenére próbál ugyanaz maradni, mint aki volt: "A forgatások közt visszamegyek a suliba, és a régi barátaim is megvannak. Sokan talán féltékenyek volnának a sikereimre, de az én barátaim nem ilyenek. Akik pedig mégis, azokra egyszerűen nem figyelek oda."

Nagyon jó a kapcsolata szereplőtársaival, Daniel Radcliffe-fel és Rupert Grinttel is. "Mindig megnevettetnek! Egyfolytában viccelődnek egymással, szerintem a Harry Potter filmek után biztos lesz valami vicces show-juk együtt" - véli Emma Watson.