Hétfőn délelőtt zajlott a Fővárosi Bíróságon Hernádi Judit a Star magazin ellen indított személyiségi jogi perének második tárgyalása. Az alperes, vagyis a magazin képviselője "egyetlen tanút sem idézett igaza bizonyítására" - mondta a színésznő a Velvetnek.
November közepén kezdődött az a személyiségi jogi per, amelyet Hernádi Judit indított a Star magazin ellen. A lap nyáron valótlanul állította róla, hogy az alkoholba menekült.

A lap nem bizonyított

A hétfői tárgyalási napon a tanúk meghallgatása volt soron. A Star magazin képviselőivel ellentétben Hernádiék négy személyt idéztek a meghallgatásra: Halasi Imrét, a Miskolci Nemzeti Színház igazgató-főrendezőjét, egy vidéki fellépéseket intéző rendezvényszervező hölgyet, Görög Lászlót, a színésznő egykori élettársát, valamint Tarján Pált, Hernádi lányának édesapját.

A színésznőt a tárgyalás után ügyvédje, Mester Csaba társaságában értük el telefonon: "Eddig nem állunk rosszul, felvonultattuk tanúinkat, az ellenfél azonban semmit nem bizonyított. Egyetlen tanút sem idézett a tárgyalásra" - nyilatkozta a Velvetnek Hernádi Judit.

Káros hatású állítások

A tanúkat a színésznő védője annak bizonyítására vonultatta fel, hogy a rágalmazás hatásait hangsúlyozzák: "Nem az a kérdés, hogy van-e valóságalapja annak, hogy iszom, hanem annak, hogy egy ilyen valótlan állításnak milyen művészi, emberi és anyagi következményei vannak" - mondta a színésznő.

Jótékony célra szánja

Hernádi 12 millió forintot követelt keresetében. A perköltség finanszírozásán kívül a kártérítés teljes összegét jótékonysági célokra kívánja felajánlani, azonban még nem tudja, kinek szánja. "Nem akarok inni előre a medve bőrére" - fogalmazott.

Az ügy nem zárult le a mai tárgyalással, március 29-n, hétfőn folytatódik a per.