horoszkóp

Tüzet olt, kutyát ment, éhes babát szoptat a hős celeb

2009.03.25. 20:25
Bizony a sztárok is emberek, amit részben az is bizonyít, hogy ha módjuk van rá, szívesen segítenek bajba jutott személyeken, vagy védtelen állatokon. Mickey Rourke, Noel Gallagher és Howard Stern neje egy-egy ebet mentetett meg, Szőke András tüzet oltott egy benzinkúton, Salma Hayek megszoptatott egy éhező babát, Jessica Simpson pedig magát gyógyszerekkel teletömő barátnőjét húzta ki a bajból. De melyikük a legnagyobb hős?
1. Harcos kutyák esete a Pankrátorral

Mickey Rourke életét saját állítása szerint kutyái mentették meg, és végig vele voltak a legnehezebb időszakban is. A színész a Golden Globe gálán külön megemlítette négylábú kedvenceit, és Barbara Waltersnek azt is kifejtette, hogy gyermektelen férfiként a kutyái a legfontosabbak a számára. Ezen tények ismeretében nem meglepő, hogy a színész nemrég egy olyan kutya segítségére sietett, akit egy nagyobb fajtársa kipécézett magának. Sajnos egyik kutya sem értékelte a mentőakciót, és mindketten ráugrottak a színészre. Az erőszakoskodó eb gazdája szerencsére még időben közbelépett, és elvitte a kutyáját. Mickey Rourke pedig ott maradt, hogy megvigasztalja a kisebbik állat gazdáját, aki ugyan nem mert közbeavatkozni, ám szerencsére elég hangosan adta a világ, illetve a híresség tudtára, hogy kutyája bajban van.

2. Tolvajokat fülelt le az Oasis gitárosa
Noel Gallagher ugyan nem a legkellemesebb emberek egyike, de vannak helyzetek, amikor kifejezetten jól jön egy balhéra éhes rocksztár. JAaz az extra löket adrenalin előnyös például alkkor, amikor egy volt Bond-lány fekete labradorját próbálják elkötni szemtelen tolvajok. Caroline Munro, A kém, aki szeretett engem című film egyik szereplőjének kutyáját nemrég egy csapat fiatal próbálta ellopni egy bevásárlóközpont elől. Az Oasis gitárosa éppen a háza mellett álldogált, amikor észrevette, hogy miben mesterkedik a banda. Heves vérmérsékletének köszönhetően azonnal szembeszállt a tolvajokkal, akik azon nyomban elrohantak onnan. "Noel nagyon bátor volt - egy olyan ember, aki ellen kést is ránthattak volna, az sem érdekli. Ő egy kemény pasi, és nem szereti, ha az emberek elveszik azt, ami nem az övék" - nyilatkozta a zenész egyik barátja. 3. Kutyamentés Manolo Blahnik cipőben

Howard Stern, a híres rádiós Bianca névre hallgató bulldogja kis híján belefulladt a medencébe. Szerencsére a nej, Beth Ostrosky hajlandó volt feláldozni egy igen drága cipőt annak érdekében, hogy kimentse kedvencüket a vízből. "Egy étterembe készültem, és ki voltam öltözve: egy lenge ruha, egy helyes kalap, egy pár Manolo Blahnik cipő. Howard éppen kint volt a kertben a kutyával. Az eb egyszer csak beleesett a medencébe a mély résznél. Úgy merült el, mint egy kerti bútor" - emlékezett vissza Ostrosky. A híres rádiós neje egyébként nagy állatbarát. Tavaly nyáron például őt kérték meg, hogy legyen a háziasszonya annak az eseménynek, melynek keretében a világ legrondább kutyái versenyezhettek a nem túl megtisztelő címért.

4. Amy Winehouse Pamela Anderson nyomdokaiba lép

A hírességek természetesen nem csak a négylábúak megmentésében jeleskednek, hanem embertársaiknak is segítenek, ha úgy hozza a sors. Bár a problémás énekesnő főként arról ismert, hogy előszeretettel verekedik nyilvános helyeken, karibi vakációja alatt bebizonyította, hogy ha arról van szó, helyén van a szíve, no meg az esze. A nemrég egy rajongó megverése miatt a bíróság elé citált híresség januárban azonnal a segítségére sietett a 39 éves Louise Williams-nek, aki kizuhant egy vitorlásból, és nekicsapódott egy szikláknak. "Amy a parton volt, úgy húsz méterre tőlünk, azonnal odaszaladt: 'Hadd nézzem, jól van?' Segített felállni, eltámogatott a tusolókig, és folyamatosan kérdezgette, jól vagyok-e" - idézte fel a nemes cselekedetet a megmentett hölgy, akivel a celeb természetesen szívesen pózolt a kamerának egy közös fotó kedvéért.

5. Félresikerült mentalista mutatványok

Uri Geller, ha ugyan nem is közvetlenül, de a cannes-i Mipcom tévés seregszemle megnyitóján megmentette David Merlini életét. A szabadulóművész ugyanis elveszítette az eszméletét az egylevegős szabadmerülés világcsúcsának megdöntése közben. A magyar származású mentalista észrevette, hogy Merlini bajban van, és azonnal szólt, hogy vegyék ki a vízből. Hasonló helyzetbe került Somogyi Zoltán is A Kiválasztott című műsor házigazdájaként. Uri Geller egyik potenciális utódjának nem sikerült az egyik mutatványa, melyben le akarta állítani a szívverését. Rakonczai Máté a próba alatt állítólag hosszú percekig mozdulatlanul ült a székben, miután a műsorvezető nem tudta kitapintani a fiatalember pulzusát, megrázta őt, majd segítséget hívott.

6. Jessica Simpson, a tinik megmentője

A mostanában főként súlya miatt kritizált Jessica Simpson még tinédzserként mentette meg egyik barátnője életét. Emily Usher 14 évesen döntött úgy, hogy véget vett életének, és célja elérése érdekében rengeteg gyógyszert vett be. Ezt követően Jessica Simpsonhoz fordult segítségért. Igaz, nem mondta el, hogy pontosan mit tett magával, csupán sírva arra kérte, hogy valaki menjen el hozzájuk. A híresség elvitte otthonába barátnőjét, és a történtekről értesítette édesapját, Joe Simspont. Amikor Emily Usher végre beismerte, hogy gyógyszerek segítségével akart végezni magával, azonnal bevitték a kórházba, ahol kimosták a gyomrát. "Amióta Los Angelesbe költöztek, nem beszéltem velük. De mindörökké hálás leszek nekik, amiért ilyen kedvesek voltak velem" - nyilatkozta Usher a Star magazinnak.

7. Tejtestvérek

Salma Hayek tavaly ősszel a Pampers egyik jótékonysági programjának keretében Sierra Leonéban járt, hogy a tetanuszfertőzés elleni védőoltásért kampányoljon. És ha már arra járt, akkor megszoptatott egy éhes kisbabát, akit édesanyja nem tudott táplálni. Mivel Salma Hayek-nek még mindig rengeteg teje volt, hiszen röviddel azelőtt hagyta abba kislánya szoptatását, így azonnal keblére vette a kicsit. "Látniuk kellett volna a szemét! Amikor megízlelte a tejet, azonnal abbahagyta a sírást" - nyilatkozta a híresség, aki röviddel korábban szemtanúja volt annak, ahogy egy édesanya hiába akarta megszoptatni gyermekét, a kisbaba már nem volt hajlandó enni, és pár perccel később meg is halt.

8. Szőke András, az alkalmi tűzoltó

Bár Szőke András nem lett a Dzsungel királya, és sok celebtársa csalódott a hisztis hírességben, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az udvarias honi sztárokról szóló cikkünkben már megemlítettük őt a következő olvasói történet kapcsán: "Kecskemétről jöttünk hazafelé a családdal, Inárcsnál megálltunk tankolni és inni valamit. A shopban Szőke András állt előttünk a sorban. Egy másik emberrel volt ott, vettek egy kávét, és fizettek a tankolásért. Amikor észrevette, hogy a kinti hamutartóba valaki égő csikket dobhatott és füstöl az egész vacak, kért a pultostól egy pohár vizet, hogy elolthassa. Közvetlen volt és segítőkész. Ritka, hogy valaki ilyenért szóljon manapság, nemhogy cselekedjen is."

9. Fábry Sándor örökbe fogadott

És egy mások honi híresség. Fábry Sándor nemrég egy bamakói csecsemőotthonban járt. Miután az otthon vezetője megtudta, hogy ki lesz a vendégük, az egyik csecsemőt Alexandre Fábry Junior Allasane Keitának keresztelték el. A showman annyira meghatódott a cselekedettől, hogy úgy döntött, virtuális örökbefogadóként támogatja a gyermeket. "Sándort annyira megindította a kisfiú sorsa, hogy még ott a helyszínen jelentkezett virtuális örökbefogadónak. Ez azt jelenti, hogy minden hónapban négyezer forinttal támogatja Alexandrét" - nyilatkozta a Napi Ásznak Szilasi Ildikó, a Magyar Afrikai Egyesület koordiántora. Fábry a csapat tagjaként utazott ki a Budapest-Bamako Ralira, hogy egy ottani kórházat támogassanak.