horoszkóp

Heti hetes, vodka, sültkrumpli

2005.08.28. 13:55
A péntek esti lázban Jáksó László föld alá ivott mindenkit, Bajor Imréről kiderült, hogy ő a nemzet aranya, Hajós András pedig nem fotózta le saját hasát, pedig szerettük volna. A Velvet kommandó megnézte, hogy mulatnak a sztárok forgatás után.

A Heti hetes sikere talán vetekszik a Szomszédokéval, ez abból is látszik, hogy pénteken felvették a show hetedik évadának első részét. Azért a nem túl ideillő hasonlat, mert ahogy a panel lakótelep életét vázoló, végtelen hosszúnak tűnő sorozat is megfáradt a kilencvenes évek közepére, úgy a Heti hetes sztárjai is kicsit beletunyultak amúgy jól játszott szerepükbe.

Heti hetes hetedszer

Valójában azért megyek, hogy megnézzem milyen is egy péntek este a Heti hetes sztárjaival, ami azt jelenti, hogy a felvétel után elmehetek inni velük, de előtte azért belekukkantok abba is, ahogy készülnek a nyári szünet utáni első adás felvételére.

Az RTL Klub egyik tárgyalója füsttel teli, Hajós András és Bajor Imre pöfékelnek, én meg csendesen meghúzódok egy sarokban, mert Ónódi György, a műsor főszerkesztője még az elején figyelmeztet, hagyjam őket ilyenkor. A hangulat kellemes, nevetgélnek, persze Gálvölgyi már itt elkezdi a poénkodást, bánom is nagyon, hogy az este későbbi részénel nem tart a társasággal. Dicsérik Hernádi Judit új frizuráját - ez később egy beszólás erejéig a műsorban is megjelenik -, és Farkasházy közli, hogy ő bizony nagyon szívesen eljátszana egyszer egy raccsolót. Kéri László politológus, aki a társaság hetedik, nem állandó tagja lett, még befal egy utolsó szendvicset, és csöndesen hallgatja a többieket.

Egy cigire van időm, aztán mellém lép Jáksó László, aki rögtön annyi kérdést zúdít rám, hogy a lélegzetem is eláll, elmondja, hogy valójában ő imád nyilatkozni, mert valami úgyis mindig történik vele, majd megkérdezi, hogy bírom a vodkát. Azt felelem, hogy leginkább narancslével, viszont a Becherovkát megiszom sörrel is. Biztosít róla, hogy ezt ma este bebizonyíthatom, és megkínál az asztalon lévő saláták valamelyikéből. Annyira nem találom gusztusosnak - már a salátát - ezért inkább kihagyom, Jáksó viszont tényleg olyan, mintha ezer éve ismerne, közli például, hogy komplexusos kiskamasz lelket gyanít bennem. Aztán egy kicsit udvarol (nem pont ezzel a komplexusos dumával), de valójában csak arról van szó, hogy tényleg teljesen hülye. Lassan mindenki elindul a stúdió felé, Jáksó is érzékeny búcsút vesz, mert muszáj átöltöznie, amit - elnézve a szerelését - teljesen meg tudok érteni.

Gálvölgyi az alfahím

A hetedik évadot a Heti hetes sztárjai nagy rutinnal és viszonylag lelkesen kezdik, bár az erőviszonyok - talán Verebes távozása miatt - egyértelműen a Jáksótól jobbra eső térfélre kerültek: Gálvölgyi és Bajor, mint két padre irányítják az eseményeket. Verebes távozását a konkurens tévécsatornához természetesen nem hagyják szó nélkül, a műsor első részében jórészt őt fikázzák, de akad azért persze olyan is, aki a pártjára áll. Az új évad szlogenje stílusosan "A Hetedik te magad légy" lett, köszönhetően Bajor Imrének, aki ezt többször is elmondja, mindenki legnagyobb örömére.

A show amúgy a szokásos mederben zajlik, a közönség körülöttem nagyon szívesen kommentálja a poénokat, szünetben egy hölgy fel is keresi a Jáksót, hogy elmeséljen neki egy viccet, ami ráfér, lévén már mindenki tudja a világon, hogy miért nem tudnak a nők tolatni. Kapok azért én is egy kis figyelmet, amit reményeim szerint kivágnak majd a rendezők, mivel sikerült belevakuznom az egyik jelenetbe, ami csak azért történt, mert nem tudok fényképezni kisgéppel, vaku nélkül, hiába próbáltam.

A második rész már kicsit unalmasabb, ezt maguk a szereplők is érzik, Hernádi például többször majdnem elalszik, de Gálvölgyi feje is lekókad néha, amit aztán termélszetesen elüt valami viccel. Látszik rajtuk, tényleg nagyon várják már a választásokat, hogy valamire végre komolyakat lehessen beszólni, bár a Magyar Sziget elnevezésű rendezvény és Szikora Robi cserbenhagyott gidája szép magas labdának bizonyul.

Sültkrumpli, pia és leánykérés

Az este fénypontja csak most következik, mivel Ónódi közli: mázlim van, Gálvölgyi kivételével mindenki jön inni. Persze nekem semmi nem elég, kicsit szomorú vagyok, amiért legkomolyabb nevettetőnk nem tér be, legalább egy vacsorára az RTL Klub melletti pubba. A liftbe szerencsémre Hajóssal, Bajorral és Ónodival együtt szállok be; az Emil.Rulez! sztárja számára ekkor válik nyilvánvalóvá, hogy a fránya sajtó még ilyenkor se hagyja őket békén, de azért mosolyog, amit jó jelnek veszek. Kisebb felhajtás alakul ki az étterembe érkezésünkkor, ami nem csak annak tudható be, hogy szupersztárok lépnek be az ajtón, hanem annak is, hogy sokan vagyunk.

Farkasházy például a feleségével érkezik, de velünk tart a Heti hetes hangulatkeltő embere, Karlo is, akit én jó érzékkel porondmesternek hívok, és aki szintén szereti a Becherovkát. Hajós Metaxát rendel sörrel, Hernádi vörösbort, ami mindenki szerint nagyon jó illatú, Jáksó pedig vodkát, egy decivel, mert róla még nem írták, hogy alkoholista, ezért most erre gyúr. Hajós itt közelről is megcsodálhatja Hernádi matrjoska babáját, amit a műsorban is bemutatott, szétszedi és összerakja őket, látszik rajta, hogy vonzódik minden kütyühöz. A gépem is elkéri, de aztán nem kezd el fotózni vele: "Van egy rossz szokásom" - vall őszintén - "Ha gép kerül a kezembe rögtön magam, vagy mondjuk a hasam kezdem el fotózni, abból meg sok jó nem sülne ki."

Ez persze felvillanyoz, közlöm, hogy ezzel üde színfoltként lehetne jelen a Velvet többnyire mellekre összpontosító képgalériái közt, de ekkora sajnos már meggondolta magát és hajthatatlan. A rajongókat így el kell keserítenem: nincs Hajós-pocak a fotók között.

Ezek után egy kicsit győzködni kell Hernádit arról, hogy egyáltalán nem gáz ilyen későn enni, aki ettől döntésre jut és grillezett sajtkölteményt rendel. Mikor megjön a kaja (az enyémre kell a legtöbbet várni, de ez van ha az ember égetten szereti a bélszínt) rögtön látszik, hogy a művésznő jó érzékkel választott, de Hajós sültkrumplija is olyannyira ellenállhatatlan, hogy azonnal meg kell kóstoljam. Kicsit morog, mondván utálja, ha beleesznek a kajájába, de aztán elhárít minden akadályt köztem és a tányér között. Mivel azonban én is utálom, ha beleesznek a kajámba, többé nem nyúlok hozzá.

Jáksó kacsája is fincsi, bár szerintem szörnyű, ha csak egy combot kap az ember. "A pacalt szereted? - kérdezi váratlan, és még mielőtt felelni tudnék rá, hozzáteszi - "Ha igen, azonnal elveszlek." Sajnos azonban még egy ilyen csábító ajánlat mellett se vetemednék arra, hogy a számba vegyek a pacalra akár csak hasonlító dolgot is, úgyhogy a frigy egyelőre elmarad. Jáksó azért nem biztos, hogy végleg facéra kell éljen: Kéri nagyon is lelkesedik a pacal hallatán, rögtön el is árulja, hol lehet a legfinomabbat enni a városban, de közös esküvőjük részleteire már nem tér ki. Helyette amerikai útjairól kezd mesélni és megállapítjuk, hogy ahogy az oroszok Oroszországot nagyobbnak ábrázolják a föld többi kontinesénél, úgy az amerikaiak is sokszor hiszik azt, hogy csak ők vannak a világon.

Szinte már befejezzük a vacsorát, amikor megérkezik Ónódi Bajorral, aki természetesen viszkit iszik, és már felettébb jókedvű. A gyártásvezető kérdi milyen érzés, hogy majdnem mindenki itt van a stábból, amitől kicsit úgy érzem magam, mint az a hatéves a Három kívánságban, akinek Dévényi Tibi bácsi épp most teljesítette egy álmát. Némelyek számára csak most derül ki, hogy én valójában azért vagyok itt, hogy lássam, hogy mulatnak. Természetesen nem értik, hogy ez miért lehet érdekes, úgyhogy próbálom őket arról meggyőzni miért is fontos. "Jó, de akkor azért majd valakinek átküldöd mikor megírtad?" - kérdezi Hajós aggódva. Rögtön két e-mail címet is kapok, aki szívesen olvasná az este eredményét, az egyik természetesen Jáksó, a másik meg Karlo, akinek lelkesedését nem is igazán értem, de kedves tőle, hogy így érdeklődik a társműfajok iránt.

Farkasházy vacsorája elköltésével lassan elindul haza, és Hernádit se tudjuk lebeszélni a távozásról, pedig én közlöm, hogy ma jött el a napja, hogy megkedvelje a bulvársajtót. Nem reagál, csak egy arcrándítással, és Jáksó "Miért, mikor utálta meg?" kérdésére Hajós "Mindig is utálta" felelete adja meg a választ. "Holnap reggel fél kilencre jönnek forgatni" - mondja Hernádi fáradtan - "Nagykönyvezek, mennem kell."

Bajor-show

Hernádival Kéri László és Ónódi is elmegy, így Bajorral, Hajóssal, Jáksóval és Karlóval maradunk kemény magnak. Arról beszélgetünk, hogy ki mit csinál, Bajor például közli, hogy ő "nemzeti érték", és most rendezni fog. Persze mindenki röhög, különösen akkor mikor elkezdi önálló estjét, ami abból áll, hogy nagy szeretettel osztja a Hajóst, így nem mondhatnám, hogy sokban tér el a műsortól.

A zenész-műsorvezető elcsigázottan nézi színész kollégáját, majd mikor Bajor is közli, hogy ennyi volt az este számára, Hajós is le akar lépni. Jáksóval győzködni kezdjük, hogy még jöjjön le velünk a Fészekbe, de nem túl lelkes. "Tegnap is a Fészekben végeztem és elég hosszú volt az éjszaka." Aztán hozzáteszi, hogy szombaton stúdióba megy, mert már csinálják az új lemezt. Bár már vár ránk a taxi, még gyorsan kirendelek egy utolsó kört, biztos, ami biztos, de ez sem győzi meg, és Karlóval együtt feladja az éjszakát.

Meg kell mondjam Jáksó győzött az este végére, és nem csak azért, mert ő bírta legtovább. Az is kiderült, hogy valamivel (sokkal) több vodka elfogyasztására képes, mint én Becherovkáéra - talán az orosz vér miatt is -, és bár lelkem analizálását az este hátralevő részében se fejezi be, azért nekem is sikerült megtudnom róla, hogy a kilencvenes pulzusszám alatt egy igazi energiabomba rejtőzik, aki bármit szívesen elárul a sajtónak, csak azt kéri cserébe, ne találgassanak.