85 millió dollárt, azaz közel 18 milliárd forintot fizet a frissen elvált Harrison Ford volt feleségének, Melissa Mathisonnak, ám ez nem a legmagasabb összeg a hollywoodi válások történetében. Volt, aki a feleségén túl 100 millió dollárnak is búcsút inthetett.
Ez a valaki pedig nem más volt, mint Ford közeli ismerőse, Steven Spielberg, aki Amy Irvingnek kellett, hogy átutalja ezt a hatalmas summát 1989-es válásuk után.

Egyéni rekord

Ford azonban így is többet fizet, mint amennyit például Tom Cruise hagyott Nicole Kidmannek 2001-es válásuk után (82 millió dollár), és ennek egy, a BBC által megszólaltatott ügyvédnőnek több oka is van.

Egyrészt a házasság sokáig, 18 évig tartott, másrészt két közös gyerekük van, harmadrészt Ford és Mathison nem kötött házassági szerződést, mivel ez még nem igazán volt divatban, amikor az Indiana Jones-színész és forgatókönyvíró menyasszonya az oltár elé állt 1983-ban.

A filmekért is fizet

Akárhogy is jött ki azonban a 85 milliós összeg, egy biztos: Fordnak adnia kell azon filmjei gázsijából, amelyeket a házasságuk alatt készített, márpedig ezek a gázsik igazán nem nevezhetők aprópénznek: hiába bukott meg például az Atomcsapda, a 61 éves színész 25 millió dollárt tehetett zsebre érte.