horoszkóp

Harrison Ford gyerekpilótákat képez

2005.08.01. 12:12
Indiana Jones megszemélyesítője a tiszteletbeli elnöke annak a társaságnak, mely próbarepüléseket szervez, hogy bevezesse a gyerekeket a repülés világába.

Ford, aki maga is megszállott pilóta, már több mint kétszáz olyan próbarepülésen vett részt, ahol a gyerekek megtapasztalhatták, milyen érzés egy repülőgép kormányánál. A sztár annyira belejött az elnöki szerepbe, hogy még további két évre elvállalta a hobbirepülések népszerűsítésével foglalkozó amerikai szervezet, az Experimental Aircraft Association Fiatal Sasok (Young Eagles) nevű programjának elnöki posztját.

Mindenki vezessen repülőt!

Harrison Ford "Arra használjuk a repülést, hogy ösztönözzük és tanítsuk a fiatalokat. Ez a legfőbb feladatunk" - nyilatkozta Steve Buss, az EAA vezérigazgatója a People magazinnak. "Harrison Ford az ideális nagykövete a programnak, mert látszik rajta, hogy hisz benne, sőt mint gyakorló pilóta, ez az élete."

A program 1992-es indulása óta már több mint egymillió próbarepülést biztosított a gyerekek számára.

A elnök különgépének hőse évek óta hódol a repülés szenvedélyének. Gyakran előfordul, hogy saját gépjei egyikén teszi meg a New York-i és wyomingi otthona közötti távolságot. Az örökifjú sztárnak saját repülő- és helikopter-parkja van, ezek egyikét, az első Bell 407 típusú helikopterét egy rosszul sikerült indulás során törte össze, de még ez sem szegte kedvét.

Hatvan után új élet

A sármos sztár a közelmúltban elárulta, miután betöltötte hatvanadik születésnapját kezdte csak el érezni a kapuzárási-pánikot. Második feleségét, Melissa Mathisont húsz év után cserélte le Calissa Flockhardra, az Ally McBeal sztárjára.

Ford kifejtette, hogy miután belépett a hatodik x-be, úgy határozott gyökeresen változtat az életén. "Nem én vagyok az első, sem az utolsó olyan férfi, aki ennyi idősen akar változtatni a dolgokon, csak én nem tudom elkerülni közben a nyilvánosságot" - nyilatkozta az IMdb internetes oldalon "A játékomon keresztül mindig másféle emberek bőrébe bújtam, most meg mélyen magamba néztem, és úgy döntöttem másképp fogok élni, mint eddig. Ez nem olyan rossz dolog, nem? Csak azért lep meg mindenkit, mert eddig nem ilyennek ismertek. Engem is meglepett, de most végre úgy élek, ahogy akarok"

Jön a negyedik!

A 2001-es év leggazdagabb férfi színésze, nemrég megkezdte az Indiana Jones negyedik részének a forgatását. Már régóta készül Spielberg a negyedik rész elkészítésére, de sokáig nem tudtak megegyezni a forgatókönyv írójával. Mostanra azonban minden akadály elhárult, így már csak 2006 nyaráig kell kihúzni a mohó kalandfilm-rajongóknak.