horoszkóp

Hugh Granték rendőrrel kerestetik a macskát

2007.06.20. 13:15
Jemima Khan eltűnt bengáli macskája ezer fontot ér. Gazdája szerint a macskát ellopták, a zsaruk szerint csak elkóborolt, és ha Grant elég ügyesen keresi, lehet, hogy még eljegyzés is lesz a dologból.

Hugh Granték macskájának lába kelt: simán lehet, hogy minden macskák jószokása szerint elcsavargott, de tulajdonosa, Jemima Khan máris macskarabló bűnözőket gyanít a háttérben. A történet ott kezdődik, hogy bár arról nincs a a világnak pontos információja, hogy Jemina Khan és Hugh Grant most épp járnak-e vagy csak barátok, arról viszont annál inkább, hogy a színész tavaly egy pár drága bengáli cicát ajándékozott Khannak, amelyek egyike most eltűnt - köszönjük néked, Daily Mail.

Rendőri közbelépés, macskalopás gyanúja

Előfordult ilyen már mással is, de ez most különleges eset, és nem csak azért, mert Grant világsztár, vagy mert Khan örökösnő, hanem azért, mert a különleges, leopárd ősökből kitenyésztett macskafajta nagyon drága, közel ezer fontba került. Grant legalábbis ennyit fizethetett érte, amikor tavaly ajándékba vásárolta - akkor épp - barátnőjének.

Információk szerint a 33 éves örökösnőnek múlt héten mind a két cicája eltűnt, szerinte "meglehetősen gyanús" körülmények között. Később az egyik 900 fontos macska előkerült, bár nem tudni hogyan, a másik nem, ezért Khan hívta a rendőrséget. Macskák után nem szoktak rendőrök nyomozni, ez az állat azoban értékénél fogva "nagy értékű ingóságnak" minősül, így - mivel Khan lopást jelentett be - a zsaruk kénytelenek voltak bűncselekményként kezelni az ügyet.

A rendőrség 24 órán belül kiszállt az esetleges nyomok után kutatva, és még maga Grant is besegített nekik, akit barátnője szintén odarendelt: közöen átkutatták az egész házat kertestül, ám nem sok eredménnyel. A rendőrök véleménye szerint ráadásul semmilyen gyanús körülmény nem fedezhető fel a macska eltűnésében, így a bűncselekmény gyanúját elvetették és berekesztették a nyomozást.

A lesifotósok ezért egy olyan nem mindennapi pillanatot tudtak megörökíteni, amint az igen gondterheltnek tűnő Grant kikíséri Khan londoni rezidenciájának ajtaján a rendőrnőket.

Macska helyett eljegyzés

Mivel a rendőrökre már nem számíthatnak, Grant és a csaja kénytelen volt ismét saját kézbe vennei az ügyet és teleragasztgatni a környéket a hiányzó állat képével. Százfontos jutalmat is felajánlottak a megtalálónak. A megpróbáltatások azonban köztudottan összekovácsolják a párokat, a lap szerint ez alapján elképzelhető, hogy ha Grant eléggé kitesz magáért a macskakeresésben, még eljegyzés is lehet a dologból.

A bengáli macska feketepiaci törzskönyv nélküli ára amúgy megközelítheti a kétezer fontot, ha pedig legálisan, papírokkal szeretne valaki vásárolni, úgy az ár ezer fontnál kezdődik és akár a százezer fontot is elérheti. A pénz azonban még nem minden: az állatok iránt akkora az érdeklődés, hogy a születendő kölyköket általában már előre lefoglalják, és van olyan tenyésztő, akinél akár egy évet is várni kell a minileopárdra.