Harry herceget még a csaja is otthagyta

2005.01.17. 15:44
Húzós hete volt Harry hercegnek a szerdai buli után, ahol horogkeresztes karszalaggal fotózták le. A botrányos címlapkép, amelyen Harry nácinak öltözve cigizik és italozik, bejárta a világot, rossz hírét keltve a királyi családnak. Harryt Auschwitzba küldte apukája, sőt a bulin történt félrelépése miatt még gazdag és szép barátnője is otthagyta szegényt.

Harry herceg sűrű bocsánatkérések közepette tengeti napjait egyik haverjának múlt szerdai jelmezes bulija óta, ahol a trónutódlási sorrendben harmadik helyen álló Harry testvérével, Vilmos herceggel együtt csak bizonyos rétegek által értékelhető humorérzékkel választottak jelmezt. Mint köztudott, Hitler Afrika Korps nevű alakulatának egyenruhájára esett a választásuk, kiegészítőnek horogkeresztes karszalaggal. Ez a választás pont a január 27-ére eső holokauszt-emléknap előtt a zsidóság számára több volt, mint enyhe túlzás.

Auschwitzi terápia

#alt#
Harry

Ezért a felelőtlen tettéért édesapja, Károly herceg auschwitzi túrára küldte fiát, a zsidó emberi jogi szervezetek és a Simon Wiesenthal Központ pedig közleményben szólította fel Harryt auschwitzi zarándoklatra. Harry és Vilmos mennek, de nem a január 27-i angol küldöttséggel, hanem valamikor később egy jótékonysági útra. A 350 ezres brit zsidóság fő képviseleti szervezete, a Board of Deputies of British Jews nyilatkozatban fejezte ki elégedettségét afelett, hogy a herceg azonnal elnézését kért, a testület ugyanakkor ízléstelennek nevezte a történteket, és nem érik be bocsánatkéréssel.

Lemossa a gyalázatot

A botrányt kavaró képet leközlő The Sun hétfői számában azt írják, Harryt apja Auschwitz előtt leküldte fiát egyik vidéki birtokukra, és kipucoltatta vele a disznóólat, hátha attól megjön az esze a gyereknek. Harry most kénytelen minden megaláztatást szó nélkül tűrni, ugyanis ügye odáig fajult, hogy az angol parlamentben már a horogkereszt viselésének betiltásáról szóló törvényen dolgoznak, elkezdték kivizsgálni az uralkodó család pénzügyeit, és az ultra-ultrabulvár sajtóban az egész brit királyi családot lenácizzák.

Új tanácsadó kéne neki

Az ügy során az is felmerült, hogy Harry hercegnek jobb tanácsadókra lenne szüksége a mostaniaknál. Olyanokra, akik mondjuk előre figyelmeztették volna, hogy nem illik nácinak öltözni, főképp neki. Angliában többek bátyját, Vilmos herceget illetve édesapját, Károly herceget teszik felelőssé a történtekért.

A nője is lerázta

Harryt még az ág is húzza, ugyanis állítólag ugyanazon a bulin megcsalta szőke, milliárdos barátnőjét egy barnahajú lánnyal, de a barátnő rájött, és jól otthagyta a 20 éves Harryt. Ennek Károly herceg egyébként örül, mert soha nem nézte jó szemmel fia és a tizenkilenc éves Chelsy Davy bimbózó kapcsolatát. Ugyanígy voltak ezzel a lány szülei is. Chelsy ugyanis nincs rászorulva egy gazdag barátra, hiszen maga is milliárdos csemeteként nőtt fel. Chelsy Davy édesapja egy dúsgazdag zimbabwei farmer, aki állítólag üzleti kapcsolatban van a brutális Mugabe rezsim fenntartóival.

Most a szülök boldogok, csak szegény Harry herceg szenved kutyául. Harry amúgy nem annyira elvetemül, mint ahogy most beállítja a sajtó, hiszen rengetegszer lehetett már olvasni arról, hogy éppen milyen jótékonysági tevékenységet végez.

Walk ont he wild side

Persze Harry botrányiról sem feledkezhetünk meg. A királyi sarjat a szigetország bulvársajtójában csak „Royal Wildchild”-nak (azaz kb. a királyi család fekete bárányának) nevezik. Korábban nagy botrányt kavart az a képe, amin marihuánát szívott, illetve amikor beismerte, hogy szokott puskázni dolgozatíráskor.

Az MTI összeállítása a királyi család legdurvább botrányairól
VIII. Edwardot, Harry herceg másod-unokanagybátyját nácibarátnak tartják. Lemondva a trónról, Edward 1937-ben feleségül vette az elvált amerikai Wallace Simpsont, majd a pár a náci Németországba látogatott, ott mindketten találkoztak Adolf Hitlerrel és csodálatukat fejezték ki a birodalmi kancellár politikája iránt. Egyes állítások szerint Simpson információkat juttatott el a nácikhoz annak révén, hogy volt egy kis afférja Joachim von Ribbentrop német külügyminiszterrel.
Michael kenti hercegnő apja, akinek lánya a királynő unokatestvéréhez ment férjhez, Günther von Reibnitz osztrák osztrák báró volt, akinek kapcsolatai voltak a náci párttal.
A Királynő férje, Fülöp herceg:
Az 1980-as években Kínában járva ilyen intelemmel látta el a brit diákokat: "Ha sokáig itt maradnak, elferdül majd a szemük."
1999-ben egy társas kiránduláson a skóciai Edinburgh közelében megpillantott egy meglehetősen trehányul összedrótozott kapcsolószekrényt, mire megjegyezte: "Úgy néz ki, mintha egy indián barkácsolta volna össze."
2002-ben Ausztráliában azt kérdezte egy bennszülöttől, hogy továbbra is hajigálnak-e egymásra lándzsákat.
2001-ben Fülöp azzal "kedveskedett" egy 13 éves fiúnak, aki űrhajós szeretett volna lenni: túl kövér ahhoz, hogy asztronautává váljon.
1993-ban Magyarországon járva így szólt egy itt tartózkodó brithez: "Alighanem csak rövid ideje van itt, mert (még) nincs sörhasa."
Károly herceg, trónörökös:
2003-ban egy sajtóbotrány közepette a herceg hevesen cáfolta, hogy flörtje lett volna egy szolgálólánnyal, de sem a lapok nem írták, sem ő maga nem mondta, tulajdonképpen mi a cáfolat tárgya.
1993-ban egy lap elcsípett egy telefonbeszélgetést Károly herceg és kedvese, Camilla Parker között. Ebben a herceg olyat mondott, hogy szeretne kedvese tamponjaként újjáéledni.
Anna hercegnő, a királynő lánya:
2002-ben 350 év óta ő lett a brit királyi család első, bűncselekményért elítélt tagja, miután vétkesnek vallotta magát abban, hogy nem akadályozta meg, hogy egyik kutyája megharapjon két gyereket.
2000 karácsonyán azt mondta egy, a templom előtt adományra váró nyugdíjasnak: "De nevetséges, amit itt csinál!"
Sarah Ferguson, yorki hercegnő:
1992-ben fotók kerültek nyilvánosságra, az egyiken a királynő kisebbik fiának, Andrew-nak a volt felesége két kislánya szeme láttára csókolózik "pénzügyi tanácsadójával", Texan John Bryannal, a másikon a lábujjait szopatja Bryannal. (MTI)