Paris Hilton megúszta az ittas vezetést

2007.01.23. 16:38
A szőke 36 hónapi próbaidőre és némi pénzbírságot kapott, amiért tavaly szeptemberben ittasan vezetett.

36 hónapos próbaidőre bocsátották, valamint az eljárási költségek megtérítésére kötelezték Paris Hiltont egy hétfőn hozott bírósági ítéletben - tudta meg az AP. A 25 éves örökösnő nem jelent meg személyesen a bíróságon, az ítélet kihirdetésénél ügyvédei képviselték. Hiltont 2006. szeptemberben meszelték le a rendőrök, amint ittas állapotban vezette autóját.

Michael Sauer bíró a fentiek mellett elvonókúrára is kötelezte a szőke örökösnőt, akit végül nem ittas vezetésért, csak "alkohollal kapcsolatba hozható vakmerő vezetés" vétsége miatt ítéltek el. A vádat azért módosították, mert bár Hilton össze-vissza csalinkázott százmilliós Mercijével, véralkoholszintje épphogy csak elérte a büntetendő 8 ezrelékes szintet.

Mehetne trágyát lapátolni

A bíró azt is felajánlotta lehetőségként Hiltonnak, hogy ha bevállal 40 óra közmunkát, a próbaidejét csökkentheti 24 hónapra. Boy George például New York utcáinak takarítását végezte ilyen apropóból, Hiltonnak a Nicole Ritchie-vel közös valóságshowja, a The Simple Life-ban szerzett tapasztalatai alapján talán valamelyik állatkertben kéne almoznia valami jó nagy állatot. A milliárdoslány álláspontja a közmunka elfogadását illetőleg egyelőre nem ismert.

Az örökösnőt kötelezték továbbá az eljárás költségei és büntetés megfizetésére, mindez együtt elérte a Hiltont nyilván komolyan megrogyasztó 1500 dollárt. "A városi ügyészség úgy gondolja, ezzel a megoldással mindenki számára kielégítő döntést hozott" - nyilatkozta Ellen Sarmiento, az ügyész asszisztense.

Jótékonykodásból nem evett

Hilton sajtósa, Elliott Mintz minden további kommentár nélkül megerősítette az értesülést. Az örökösnőt szeptember 7-én tartóztatták le, amiért feltűnően bizonytalanul vezette autóját. A rendőrök szerint erősen ittasnak tűnt, és a helyszíni ittassági teszten sem volt képes megfelelően teljesíteni. Hilton később azzal védekezett, hogy lehet, hogy egy kicsit gyorsabban ment a kelleténél, de azért sietett annyira, mert sürgősen enni akart egy hamburgert, ugyanis egész álló nap evés nélkül forgatott egy klipet. A kettő közt pedig mindössze egyetlen margarita koktélt ivott, természetesen azt is egy jótékonysági eseményen.