A szőke örökösnő úgy döntött, előrehozza keddre esedékes börtönbevonulását. Vasárnap éjjel még részt vett az MTV Movie Awards díjátadón, pár órával később pedig már a börtönben mosta le a sminket.

Az örökösnő tartotta magát a tervhez, miszerint előbbrehozza bűnhődésének megkezdését, és kedd helyett már vasárnap éjjel bevonult a börtönbe. Előtte azért még részt vett az MTV Movie Awards díjátadón.

Áldozathozatal

Az MTV estélyén Hilton egy vállpánt nélküli fekete ruhában, ékszerekkel a hajában jelent meg, gondosan pózolt a fotósoknak, és megosztotta a sajtóval a lelkét gyötrő gondolatokat. „Próbálok most nagyon erősnek maradni. Nagyon félek, de készen állok rá, hogy szembenézzek a rám váró büntetéssel”. A börtön jellemformáló erejében bízva azt is megelőlegezte: „Bár ijesztő dolog, de igyekszem pozitív élményként használni és már alig várom, hogy ha kijöttem, elkezdhessem az új életem, és erősebb legyek, mint most”.

Hilton szerint családja és rajongóinak támogatása is sokat jelentett számára: „Rengeteg támogató levelet kaptam a világ minden tájáról, és ezek nagyon sokat segítettek. Félek, de készen állok. És remélem, ezzel példát tudok mutatni a fiataloknak”.

Isten és ember előtt egyenlőként

Azt is elárulta, lett volna lehetősége arra, hogy pénzzel kiváltsa a börtönbüntetést, egyenes jelleme azonban nem engedte, hogy belemenjen a kivételezett bánásmódba: „Visszautasítottam a lehetőséget, hogy pénzbüntetésre váltsam az elzárást, mert a média már így is olyannak ábrázol, amilyen nem vagyok. Ezért akartam bíróság elé állni, hogy bizonyítsam, meg tudom csinálni, és hogy velem is csak úgy bánnak, mint mindenki mással tennék. Le fogom tölteni az időmet, és igyekszem minél jobban viselkedni”.

A jó magaviselet már csak azért is fontos, mert a milliárdoslány büntetését ezt feltételezve csökkentették már előre az eredetileg kiszabott 45 napról huszonháromra. Több könnyítést azonban nem kap: Michael T. Sauer bíró a május 4-i ítélethirdetésen leszögezte, hogy a szőke celeb nem kaphat kimenőt semmilyen indokkal, és nem engedélyezik számára a börtön helyetti alternatívaként az elektronikus nyomkövetővel szigorított háziőrizetet sem.

Szerzetesi magányban vezekelhet

Az örökösnőért a díjátadó után ügyvédje érkezett autóval a szülői házhoz, majd a Los Angeles belvárosában lévő Központi Gyűjtőbe indultak, hogy elkerüljék a lesifotósokat. Innen szállították át Hiltont a Lynwood börtönbe, ahol megkezdte büntetésének letöltését.

A seriff sajtószóvivője, Steve Whitemore ezután sajtótájékoztatót tartott, ahol a TMZ.com-nak elmondta, az örökösnő éjjel 11.40-kor jelentkezett be hozzájuk, és ezzel hivatalosan is megkezdte börtönbüntetésének letöltését. „Nagyon együttműködően és nyugodtan viselkedett” - emelte ki Whitemore, majd elárulta, hogy az előzetes hírekkel ellentétben Hiltonnak nem lesz cellatársa. „Minden rendben lesz… ha jól viseli magát” - ígérte a seriff biztatóan.