Paris Hilton elbukta az örökségét

2007.07.30. 15:17
Paris Hilton nagyapja, a hotellánc elnöke úgy döntött, egy centet sem fog vagyonából a családjára hagyni. A börtönviselt örökösnő így elesett ugyan tízmilliárd forinttól, de egy percig sem kell félteni, mert úgy tűnik, komolyan megvetette lábát az üzleti életben.

William Barron Hilton, a dollármilliárdokat érő hotellánc jelenlegi vezetője unokája viselkedését elnézve úgy döntött, hogy sem rá, sem a többi 11 unokájára nem hagy egy fityinget sem. Leendő hagyatékának teljes összegét a Conrad N. Hilton alapítvány számára, jótékonysági célra fogja felajánlani – írja a Daily Mail. „Teljesen kínosan érezte és érzi magát azért, mert látja, hogy Paris mit tett a Hilton névvel. [...] Nem akar olyan pénzt hagyni a családjára, amit nem érdemeltek meg” – nyilatkozta Jerry Oppenheimer a népszerű életrajzíró, aki a Hilton családról és Paris Hiltonról is jelentetett meg könyvet.

Saját üzlet

Sokakat érintene érzékenyen, ha egy dollármilliárdos nagyapa kisemmizné őket az örökségből, a szőkét azonban nem fogja aggasztani: nincs már ugyanis rászorulva a családi vagyonra. A homepornó-videóval híressé lett Hilton-lány az elmúlt években hírhedt hírnevét felhasználva egy rakás jólmenő saját vállalkozásba fogott. Az pedig egyszerűen csak eszetlen mázli szókapcsolattal írható le, hogy míg az üzleti életeben a csőddel egyenértékű, ha valakit lecsuknak, a Hilton-lány börtönbüntetése még dobott is brandjai ismertségén - és bevételein.

Paris Hilton termékek a galériában

Annak ellenére, hogy a név ugyanaz, Paris Hilton és a Hilton Hotels Corporation két teljesen külön brand, olyannyira, hogy az elhíresült örökösnő mára már igen sok lábon áll, és egyre több üzleti területre szivárogtatja be a nevét. A Daily Mail értesülései szerint a Forbes Magazine úgy számolt, hogy Paris Hilton 2006-ban 1,3 milliárd forintnak megfelelő dollárt gyűjtött össze azzal a viselkedéssel, ami miatt Barron Hilton kizárta unokáit az örökségből, és 2007-ben előreláthatólag ennek a pénznek a négyszeresét fogja keresni. „A saját hoteleimet, kaszinóimat és klubjaimat dobom piacra és beszállok az ingatlaniparba is. Ez őrület ilyen fiatalon. Olyan sok dolgot csinálok” – lelkendezett Hilton.

Hilton karrierje a Simple Life című valóságshow-val és az elhíresült szexvideóval kezdődött, ezért először azt nézzük meg, ezekkel mennyit tud mostanság keresni. A Daily Mail összeállítása szerint a One Night in Paris címmel később DVD-n kiadott videó annyira sikeres volt, hogy most a börtönbüntetés után egy gyűjtőknek szánt, rabruha dizájnú csomagolásban újra piacra dobják, ezúttal Paris Hiltont mint rendezőt feltűntetve. Paris Hilton idén leszerződött a gazdag és elkényeztetett lányok vidéken témájú Simple Life show hatodik évadára, amiért majdnem kétmilliárd forintot vághat zsebre.

A tévé és a szexvideók után Paris Hilton fő üzleti csapásiránya az ékszer- és parfümtervezés. Saját parfümből idén októberben már a negyediket fogja piacra dobni a Parlux céggel kötött megállapodása keretében. Az új illatért 370 millió forintnyi dollár üti majd a markát. Hasonló összegben állapodott meg az amazon.com-mal is, ahol az ékszereit és az óráit árulja. A saját nevével értékesített órákból nagyjából 75 millió forint értékű dollárt keres egy évben.

Az állatmániás Hilton természetesen a kutyaruha-iparban is tevékenykedik. A Bella Paris cég borsos áron kínált ruhákat, mellényeket és hordtáskákat tervez kisállatok számára. Egy ruhát átlagosan 7000 forintért, egy táskát pedig húszezerért lehet beszerezni.

A milliomos partikirálynő üzleteivel még az éjszakába is belevetette magát. A Club Paris az ő tulajdonában lévő éjszakai klubokat foglalja magába. A hálózat egyelőre kéttagú: Orlandoban és Jacksonville-ben tart fenn egy-egy szórakozóhelyet.

Az örökösnő természetesen a szépségiparba is betört: a Hair Tech Internationallel kötött megállapodása értelmében Dream Catchers néven hajápoló készítményeket is forgalmaz. Jelenleg csak a sampon kapható, de hamarosan érkezik az egész hajápolószer család.

Ezek az irányok képviselik a fő csapásvonalakat, de Paris Hilton ezeken kívül még saját napszemüvegeket, sőt bélyegzőket (?) is gyárt.

Tervek a jövőre

Mint már említettük Paris Hilton nagyon akkurátusan mér komoly csapásokat az üzleti világ minden területére, ezért érdemes megnézni, hogy mire kell még számítani. A már említett DVD újrakiadáson felül számos terve van ugyanis az örökösnőnek. Az egyik elsőszámú, saját életrajzi könyvének az Egy örökösnő vallomásai című darab eladási számainak további növelése. Tervezi még ezen felül a színészi pályája ápolgatását is, mert két akkora gagyit is csinált, hogy egyrészt a filmek csak DVD-n jöttek ki, másrészt az IMDB tízes alapú osztályzási rendszerében egyik sem érte el a kettőt. Az MTV-n saját rajzfilmet fog kapni, valamint egy bollywoodi rendező vele akarja eljátszatni Mária Teréziát. A zenei pályája rendezését pedig úgy kívánja elérni, hogy új albumának felvételei előtt felbérelte Madonna egykori énektanárát Seth Riggs-et.

A Hilton-összeesküvés

Ennyi agyat igazán senki nem nézett volna ki a szőke particicából, aki nyilatkozataival és viselkedésével a legkevésbé sem emlékeztet megfontolt üzletasszonyra. A Hilton-ház környékén is vannak, akik úgy gondolják, valóban nem is ő az agytröszt, hanem az anyja, Kathy Hilton próbálja minél jobban és minél több helyre benyomni legnagyobb lányát, azért, mert ő nem tudta megvalósítani az álmait. „Ő az a 48 éves egykor félig modell, félig színész, aki a saját sikerének el nem ért álmait a legidősebb gyerekén keresztül próbálja megvalósítani. A családhoz közelállók úgy gondolják, hogy ő a lányát körülvevő gépezet agya, amit könyörtelenül irányít a Bel Air-i családi villából” – mesélt a Daily Mailnek Hiltonék egyik ismerőse. Ezt megerősítette a Mailnek a családból származó forrás is: „Kathy az, aki a szálakat mozgatja. Higgyen nekem, nagyon ijesztő és bármit megtenne a gyerekeiért”. A Daily Mail szerint Kathy Hiltonnak hasonló tervei vannak két fiával, a 17 éves Barron Hilton II-vel és a 13 éves Conrad Hilton III-mal is.

Az ellenpletykák

Az MTI információi szerint a Hilton-lány épp most árulja 1926-ban spanyol gyarmati stílusban épült Los Angeles-i házát 4,25 millió dolláros irányáron meghirdetve, ami persze nem okvetlenül áll összefüggésben a szigorú nagyapai döntéssel. Ami ráadásul a TMZ információi szerint nem is biztos, hogy igaz: az ellenpletykák szerint a celebritás börtönből való szabadulása után pár napig épp az őt most állítólag kitagadó nagyszülő Beverly Hills-i házában lábadozott megpróbáltatásaiból.