Ifjabb Schirilla György újabb Duna-átúszással folytatja az édesapja által kezdett emlékezetes hagyományt, és szombaton újra átússza a jeges Dunát, ezúttal ötödik alkalommal, Vácnál.

Idén a zajlás nagy mértékben megnehezíti a dolgot, de már bizonyos, hogy szombaton átússza a folyót. Ebben egy előtte haladó motorcsónak is segíti, s szükség esetén még egy rúddal is tologatják a jégtáblákat az úszó útjából. Ennek ellenére éppen a jégtáblák miatt ez lesz a legnehezebb átúszás számára mondta Schirilla Gyuri és hozzátette: ha nem megy, abbahagyja, s kimászik, mert nem hős, és nem akarja veszélynek kitenni magát.

Id. Schirilla György, aki 37 éven át úszott télen a Dunában öt éve hunyt el, s akkor sokan kérdezgették fiát, mi lesz eztán az úszással. A fiú ennek nyomán szánta rá magát a dologra. Azóta - vagyis most ötödik alkalommal - minden évben nem is egy, hanem négy alkalommal úszik a hideg Dunában. Budapesten édesapja emlékére úszik jövő szombaton, de nem biztos benne, hogy a budapesti átúszás idén sikerül.