Nem indítanak eljárást az ellen az ausztrál férfi ellen, aki egyik kezében egyhónapos gyermekével etetett egy négy méter hosszú krokodilt egy tv-műsorban. A jelenet világszerte megütközést keltett, és Queensland állam családügyi minisztériuma vizsgálatot rendelt el az ügyben annak ellenére, hogy a rendőrség nem indít eljárást Steve Irwin ellen kiskorú veszélyeztetése címén.

A helyi munkahelyi egészségüggyel és biztonsággal foglalkozó hivatal, miután kihallgatta Irwint, kijelentette: nincs elég bizonyíték arra, hogy Irwin és hüllőparkja megsértett volna bármilyen biztonsági rendszabályt. A krokodilvadásznak becézett Irwin visszautasította a vádakat és különösen az összehasonlításokat Michael Jacksonnal, aki 2002-ben egy berlini szálloda ablakából kilógatta a mélybe csecsemőkorú gyermekét.

"Pontosan tudtam, mit teszek - nyilatkozta Irwin. - Az emberek azt kérdezték tőlem: mi lett volna, ha elvágódom? Ahhoz, hogy ez megtörténjen, egy meteoritnak kellett volna lezuhannia Ausztráliára" - hangoztatta.