"Egy jó feleség a legjobb recept ahhoz, hogy formában maradjunk" - mondta Sir Roger Moore, a lovaggá ütött brit sztár Varsóban, ahol idén ő veszi át a legjobb külföldi filmszínésznek járó közönségdíjat. A jó feleségen kívül fontos a megfelelő táplálkozás és a jó bor is - összegezte a 76 éves Moore, akit a lengyel fővárosba elkísért negyedik felesége, Kristina Tholstrup.

A színész a 70-es években vált világszerte népszerűvé a még most is gyakran műsorra tűzött tévésorozat, "Az Angyal" címszereplőjeként, majd ő váltotta Sean Conneryt a James Bond-filmekben. A fenti szerepeiért veheti át a 2004-es Telekamera díjat, amelyet a legnépszerűbb külföldi színésznek ítélnek oda minden évben a TeleTydzen című televíziós műsorújság olvasói.

"Nagy megtiszteltetés, szerencsére még megélhettem, hogy nekem ítélték a díjat" - idézte a sztárt a PAP lengyel hírügynökség.

"Roger Moore volt a legjobb James Bond, hála jellegzetes brit humorának és tehetségének" - közölte a színész számos lengyel rajongójának egyike, Jerzy, aki a többiekkel együtt sorban állt abban a nagy varsói könyvesboltban, ahol Moore autogramot osztogatott.

Tavaly, 2003-ban ugyanezt a díjat Catherine Deneuve francia filmszínésznőnek ítélték oda a lengyel olvasók.