A világ leggazdagabb embere, Bill Gates 46 milliárd dolláros vagyonából csupán 10 millió dollárt (2 milliárd 90 millió forintot) hagy örökül gyermekeire.

"Nem tartanám helyesnek, ha a gyermekeim túl sok pénzzel kezdenék az életet" - mondta a Microsoft számítástechnikai mamutvállalat egyik alapító atyja, Bill Gates a Metro című ingyenes párizsi napilapnak adott interjúban.

"A gyermekeknek joguk van az egyenlő életkörülményekhez és lehetőségekhez, akárhol élnek is" - jelentette ki Gates, aki mintegy 46 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. A "szoftver-főépítész" - ahogyan manapság nevezi magát - heti 50 órát dolgozik a Microsoft cégnél, ideje egy részét pedig jótékonysági alapítványának szenteli.

"A feleségemmel együtt megvizsgáltuk, melyek azok az országok, ahol legkevésbé működik az egyenlőség az egészség, az oktatás és a kutatás területén (...) Én azt remélem, mindenki, aki nagy vagyonra tesz szert, meg fogja találni a módját, hogy visszaforgassa a pénzét a társadalom javára, és küzdjön az egyenlőtlenség ellen" - mondta Bill Gates.