Terry Black nem lehet Danika hivatalos örökbe fogadója, mert a kisfiú apjának ügyvédje az utolsó napon mégis fellebbezett az első fokú gyámhatósági határozat ellen.

Az utolsó napon mégis fellebbezést nyújtott be az apa ügyvédje, igaz, a fellebbezésben semmilyen indokolással nem támasztotta alá, hogy Terry miért nem lehet jogerősen is Danika apja - mondta el Terry Black az MTI-nek.

Ez annál is érthetetlenebb, mivel mind az anya, mind az apa már több mint egy éve lemondtak szülői jogaikról és a kicsit évek óta Terry Black neveli. Ami Zolikát, Danika 8 éves testvérét illeti, a budapesti XVI. kerületi gyámhatóság úgy ítélte meg, hogy a gyereknek az a legjobb, ha Danika anyja testvérének felesége neveli, azzal az indokkal, hogy Terry Black nem vérszerinti rokona Zolikának, jóllehet, a feleség sem az.

Folytatódik tehát a Terry Black-ügy: a fellebbezés után most majd másodfokon a kirendelt Zala megyei gyámhatóság dönt az ügyben, ami azt jelenti, hogy akár további két hónapig is elhúzódhat az örökbefogadási eljárás.