Laura Bush, az amerikai elnök felesége kölcsönadta egy selyem/taft kombinációjú, bíborvörös ruháját arra a divatbemutató-sorozatra, amely a jövő őszi kollekciók bemutatása mellett felvilágosító célokat szolgál. A jótékonysági esemény a keringési betegségekkel kapcsolatos megelőzés fontosságát hivatott népszerűsíteni.

A First Lady a ruhát államfők - köztük Csiang Cö-min volt kínai elnök - fogadásakor viselte. Mrs. Bush hétfőn személyesen jelent meg tervezője, Oscar de la Renta társágában a New York-i Divathét nevű rendezvényen. A bemutatón 26 tervező mutatta be piros színű újdonságait, köztük olyan hírességek, mint Vera Wang, Marc Jacobs, Diane von Furstenberg, illetve Ralph Lauren.

A New York-i rendezvényen most bemutatott modelleket (köztük Laura Bush ruháját is) március-április folyamán egyfajta egészségügyi felvilágosító road-show keretében Chicagóban, Dallasban, Miamiban, Philadelphiában, illetve San Diegóban is bemutatják. A rendezvényeken a nőket fenyegető szív- és keringési megbetegedésekkel kapcsolatos információs programok mellett egészségügyi szűrésekre is lehetőség nyílik.

"Semmi sem figyelemfelhívóbb, mint egy piros ruha, s a tervezők piros árnyalatú modellekkel csatlakoztak ehhez a célkitűzéshez" - mondta a rendezvényre ellátogatva hétfőn Laura Bush.