Az amerikai sztár új filmjét, a The Final Cutot jött népszerűsíteni Berlinbe. Williams, míg a filmben egy félelmetes alakot alakít, a sajtótájékoztatón laza oldalát mutatta: még arra is jutott energiája, hogy viccelődjön egy sort Mel Gibson Jézus-filmjén.

Az Omar Naim rendezte "The Final Cut" története szerint a jövőben minden ember összes emlékét rögzíti egy beépített chip, melynek tartalmát az illető halála után remek kis home videókká lehet összegyúrni. Ezt csinálja Williams karaktere, Alan Hackman is, akinek munkája, a színész szavaival szólva: "egy kicsit pap, egy kicsit temetkezési vállalkozó".

Amikor arról kérdezték, hogy mit vágna ki a saját emlékeiből, elmondta: szívesen elfelejtené alkoholista éveit. Mel Gibson Passiója kapcsán pedig megjegyezte: alig várja, hogy lehessen olyan menüt kapni a gyorséttermekben, melyeknél a kóla borrá változik.

A sajtótájékoztatón Williams mellett jelen volt az ugyancsak főszereplő Mira Sorvino is, aki folyamatosan a vakuk kereszttüzében állt, nem úgy, mint a Hideghegy-színész Jude Law. Őt ugyanis csak a kiválasztottak fotózhattak le.