Az idén Popper Péter kapta a Bálint-napi szeretetcsokrot, amelynek hagyományát Guba Ági virágkötő vezette be Magyarországon. A megajándékozottak rendszerint olyan közéleti személyiségek, akik hivatásszeretetükkel, egyéni vagy együttes szakmai tevékenységükkel és emberségükkel váltak ismertté és elismertté.

Amint Popper Péter, pszichológus, író a pénteki budapesti átadáson megjegyezte, kezdetben nem szerette ezt az ünnepet, mint ahogyan általában nem szereti az ünnepek elcsépelt rítusát. Ma azonban - úgy véli - különösen szükség van a szeretetre, annak megnyilvánulásaira, főleg a kis közösségekben. A gyönyörű, könnyed virágkompozíciót az idén a vöröses-sárga gloriosa uralta.

Az első csokrot 1991-ben Göncz Árpád, az akkori köztársasági elnök vette át a Parlamentben. A későbbi megajándékozottak: dr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Koltai Róbert színművész, Hegedűs Géza író, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, Tolnay Klári színművésznő, Presser Gábor és az LGT, Faludy György költő, dr. Gönczöl Katalin egyetemi tanár és ombudsman, Szász Endre festőművész, Sugár András, a Westel vezérigazgatója és Nancy Goodman-Brinker, az USA akkori magyarországi nagykövete.

Legutóbb, 2003-ban Kertész Imre Nobel-díjas író és Koltay Lajos, operatőr, rendező volt a megajándékozott.