Felesége védelmében betelefonált a Sun című brit napilap szerkesztőségébe Sir Paul McCartney, mert elege volt a házasságát érintő bírálatokból.

"Heather tiszteletet érdemel, ami pedig engem illet, nem vagyok vén idióta, aki beleszeretett egy szépségbe" - olvashatók a lap hétfői számában az énekes ingerült szavai, amelyekkel nála 25 évvel fiatalabb feleségét védelmezte. A 61 éves Paul McCartney kifejtette: "Heather elképesztő dolgokat tesz az emberekért, sok mindent, amire én magam képtelen lennék: például vissza tudja adni olyan fiatal lányok önbizalmát, akik elvesztették fél lábukat".

Heather Mills, az egykori manöken maga is elvesztette fél lábát, amikor 1993-ban elütötte egy rendőrautó, azt követően pedig sokat betegeskedett. McCartney-val 2002 júniusában házasodtak össze, és Heather tavaly októberben szülte meg első gyermekét, Beatrice Milly McCartney-t - pedig már nem is remélte, hogy egyszer anya lehet. Ma Heather fontos szerepet játszik a taposóaknák alkalmazása elleni küzdelemben, és közreműködik abban, hogy az aknák következtében megcsonkult gyermekeknek művégtagot juttassanak.

Paul McCartney külön felhívta a figyelmet arra, hogy jótékonysági tevékenységéért felesége sohasem vár reklámot, "mégis, az embereknek nincs jobb dolguk, mint hogy őt bírálják".

A volt Beatle-nek első feleségétől, Lindától - aki 1998-ban rákban hunyt el - három másik gyermeke született, a ma 31 éves Stella, a 25 éves Paul és a 23 éves Mary.

A hétfőn közölt telefoninterjúban Paul McCartney kijelentette: elege van azokból a pletykákból is, hogy divattervező lánya, Stella, és fiatal felesége nem állhatják egymást. "Nincs közöttük semmi probléma" - idézte a Sun a sztárt.