Eva Perón szemfedőjére és a volt argentin diktátor, Juan Domingo Perón könyvtárára is licitálhatnak az érdeklődők Rómában március 18-án, az olaszországi Christie's árverésén, tudatta a híres aukciós ház képviselője a francia hírügynökséggel.

A Perón-hagyatékból csaknem 60 tételt kínál árverésre a római Christie's, köztük azt a két leplet, amellyel az 1952-ben, 33 éves korában rákbetegségben elhunyt Eva Perón holttestét leborították.

"Mindezek a tárgyak a Béke és Barátság a Népek Között elnevezésű alapítvány tulajdonában vannak. A szervezetet Mario Rotundo, Juan Perón egykori személyi titkára hozta létre, aki a diktátor spanyolországi száműzetésének évei alatt az egykori elnök legközelebbi munkatársa volt" - mondta az aukciós ház szóvivője.

Juan Domingo Perón 1946 és 1955 között volt Argentína diktátor-államfője, majd egy puccs következtében menekülnie kellett. Evát - az argentin nép kedvencét, Evitát - 1944-ben vette el feleségül. A volt diktátor 1973-ban újra hatalomra került szülőhazájában, ám nem sokkal később, 1974 júliusában, 79 éves korában elhunyt.