Jane Fonda és Sally Field szombaton egy mexikói határvárosban protestált, és felszólította a hatóságokat, vizsgálják ki a több száz brutálisan lemészárolt nő ügyét. Az elmúlt évtizedben 258 nőt öltek meg Ciudad Juarezben, sokat közölük szexuálisan molesztáltak, megfojtottak, majd a Juarez melleti sivatagban hagytak.

"Háromszáz reszkető nő nevében vagyok itt, akik már többé nem tudnak itt lenni. Eljött az idő, hogy mindeki szemét felnyissuk, és véget vessünk az igazságtalanságoknak" - mondta Field.

A demonstrációt az Amnesty International és a V-Day Alapítvány szponzorálta, vezetője a Vagina Monológok írója, Eve Ensler volt, aki világszerte harcol a nők nevében, az erőszakkal szemben.

Jane Fonda találkozott az áldozatok szüleivel, és látszólag, mélységesen felháborította a hatóságok közönye az üggyel kapcsolatban. "Nekem is van egy lányom, és egy lányunokám is, és ha megölnék őket, úgy gondolom a hatóságok mindent megtennének, hogy megtalálják a gyilkost. Ciudad Juarez is olyan hatóságot érdemel, amelyik foglalkozik az itt élő nők biztonságával. Ezek az anyák sokkal többet érdemelnek." - mondta Fonda.