Courtney Love ismét a bíróság előtt

MTI
MTI
2004.03.08. 12:07
Courtney Love, a Nirvana énekesének özvegye hétfőn személyesen köteles megjelenni a Beverly Hills-i bíróság előtt tiltott drogfogyasztás és receptköteles gyógyszerek birtoklása miatt. Az énekesnő tagadja a vádakat, ám amennyiben elfogadja az ügyészség megállapítását és hajlandó drogelvonó kúrán részt venni, úgy a média értesülése szerint még elékerülheti a börtönbüntetést. A bírósági eljárás kimenetelétől függ az is, hogy visszakaphatja-e 11 éves kislánya gondozásának jogát.

Amennyiben a 39 éves sztár nem jelenik meg hétfőn a bíróságon, a rendőrség őrizetbe veheti. Februárban ugyanis az előzetes tárgyaláson is csak azután jelent meg, hogy a bíró megfenyegette: letartóztatási parancsot ad ki ellene.

A vádak egy október elejei éjszakai botrányra nyúlnak vissza, amelyet Courtney Love volt barátjának háza előtt rendezett. Akkor rövid időre őrizetbe vette a rendőrség, és óvadék ellenében ugyan szabadlábra helyzeték, de pár órával később kábítószer-túladagolás miatt kórházba kellett szállítani. Ekkor derült ki az is, hogy receptköteles fájdalomcsillapítók birtokában volt, de recepttel nem rendelkezett.