A világ egyik leghíresebb focistája, a Real Madrid és a francia válogatott sztárja, Zinedine Zidane lesz a belga királyi család legkisebb tagjának, a februárban született Lujza hercegnőnek a keresztapja - legalábbis ezt állítja a La Derniere Heure című brüsszeli napilap csütörtöki száma.

A "focikirályt" a hír szerint a kis királylány apja, Lőrinc herceg kérte fel a keresztapaságra. A herceg már a születés után hatalmas szenzációt keltett, bejelentve, hogy egy muzulmán vallású keresztapát szeretne - ám a megfelelő személyt egy ideig hiába kereste. A sajtó szerint először a megbuktatott sah fiára, az Egyesült Államokban élő ifjabb Reza Pahlavira gondolt, de ezt a lehetőséget a belga kormány diplomáciai ellenvetései (egy ilyen választás végzetesen megrontotta volna Irán és Belgium kapcsolatait) eleve lehetetlenné tették. Ezután felvetődött a marokkói uralkodó neve is (Belgiumban sok marokkói él), végül azonban a herceg Zidane mellett döntött, aki maga is muzulmán, bár vallását nem gyakorolja. Zidane a lapnak nyilatkozva megerősítette, hogy vállalja a feladatot.

A lap hírét azért a belgák némi kétellyel fogadták, méghozzá egyetlen apróság miatt: a szenzációs bejelentés éppen az április elsejei számban jelent meg.