Meghatározatlan időre eltiltották csütörtökön a legnagyobb brit bulvárlapot az olyan hivatalos médiaeseményekről, amelyeken jelen van az ifjabbik brit trónörökös.

A szinte példátlan döntés előzményeként a naponta 11 milliós olvasótáborhoz eljutó The Sun exkluzív fotókkal gazdagon megrakott öt teljes újságoldalon tálalta csütörtöki számában Vilmos herceg és egyetemi évfolyamtársa, a szintén 21 éves Kate Middleton állítólagos románcát. Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő idősebbik fia, apja után a brit trón várományosa - a svájci Klosters síparadicsomában múlatja az időt ezekben napokban, és a The Sun képriportjából valóban az tűnik ki, hogy a herceg és Kate felhőtlen egyetértésben rója a lejtőket.

A Clarence House, Károly herceg hivatalos londoni rezidenciája a lap kérdésére nem fűzött megjegyzést a királyi románcról szóló beszámolóhoz, csütörtök este azonban sajtóközleményben tudatta, hogy a The Sun riportereit ezentúl nem kívánatos személyeknek tekintik a herceggel kapcsolatos médiaeseményeken.

Vilmos édesanyjának, Diana hercegnőnek a halála után ugyanis egyezség jött létre az udvar és a sajtó között arról, hogy az ifjú hercegeket - Vilmost és öccsét, Harryt - a bulvárlapok békén hagyják. Ez utóbbiak azonban egyre többször azzal érvelnek, hogy mindkét hercegfi már nagykorú, és a moratórium csak gyermekkoruk végéig szólt.