Vallásháború Madonna írországi fellépése kapcsán

IMDB
IMDB
2004.04.13. 14:58
Most induló koncertkörútján Madonna a Dublin közeli Slane kastélyban lépne fel augusztus 29-én, ám a városka egyházi vezetői erőteljesen támadják az eseményt. A sztár koncertje ugyanis vasárnapra esik, és ez a vallási elöljárók szerint egy 90 százalékban római katolikus vallású közösséggel szemben kifejezetten provokációnak minősíthető.

A kastély tulajdonosa, Lord Henry Mount Charles ugyanakkor azt állítja, hogy a sztár azért utasította vissza a szombati időpontot, mert az meg az ő vallásával ellenkezik. Az énekesnőről köztudott, hogy a zsidó kabbala tanainak híve, és rendkívül komolyan betartja egyházának előírásait, a zsidó vallás szerint pedig a szombat a szent nap, a Sabbath ünnepe.

Joe Deegan, a helyi plébános tiltakozik: "az Istennek szentelt nap a világnak ezen a részén a vasárnap, és meglehetősen érzéketlen és tapintatlan dolognak tartjuk, ha a vallásos érzelmeinket nem veszik figyelembe".

Húsz éve ez volna az első alkalom, hogy vasárnap tartanak előadást a kastélyban. Utoljára Bob Dylan próbálkozott ezzel 1984-ben, hatalmas felháborodást váltva ki ezzel.

A kastély-tulajdonos Lord Charles hozzáteszi: Tudom, hogy sokakat még mindig felkavarnak az 1984-es események. Bob Dylan idén Galway-ben koncertezik, egy vasárnapi napon. Nem értem, ha neki lehet, Madonnának miért nem akarják megengedni, hogy vasárnap lépjen fel?"