Salman Rushdie elvette indiai kedvesét

BBC
BBC
2004.04.20. 09:04
A Sátáni versek szerzője vasárnap Manhattenben feleségül vette menyasszonyát, Padma Lakshmi indiai színésznőt. Az 56 éves Rushdie és egykori modell kedvese a hindu ceremónia keretein belül keltek egybe, és az esküvőre csak a legközelebbi barátokat hívták meg.

Az írónak egyébként ez már a negyedik házassága, felesége azonban most lépett először oltár elé. A pár februárban jegyezte el egymást, és bár most megerősítették a házasság tényét, semmiféle részletet nem kívántak elárulni az esküvőről.

Annyit sikerült a BBC-nek kiderítenie, hogy Rushdie hosszú fekete sherwanit viselt, ami egy köpenyszerű ruhadarab, menyasszonya pedig bíbor ruhában mondta ki az igent.

Rushdie a tradicionális szokások szerint cipőt húzott felesége lábára a ceremónián, ahová egyébként fiát, Milant is magával vitte. Tradicionális szokás, hogy a házasság termékenységének biztosítása végett a vőlegény magával visz az esküvőre egy kisebb fiút.

A vendégek között több médiaszemélyiség is volt, például Tina Brown és Harold Ewans, akinek az összejövetelén a pár először találkozott, emellett az író Kathy Lette, és David Bowie felesége, Iman.