Több mint négy évre bebörtönöztek egy 16 éves fiút, miután erőszakosan kirángatta Eminem anyukáját, Debbie Nelsont a kocsijából. A fiúnak emellett jelentős kártérítést is kellett fizetnie, mivel a híres rapper mamája súlyos horzsolásokat szenvedett, sőt egyik lába el is tört.

Az erőszakon kívül a kamasznak más bűnei is voltak, elismert páldául egy kocsilopást és egy fegyveres rablást is. Eminem édesanyja igen elnézőnek bizonyult, mint mondta ő is úgy gondolja, hogy a fiúra ráfér a büntetés, de a legfontosabb cél, hogy az ifjú jó útra térjen.

Sokan mondhatnák, hogy a hölgynek már volt ideje hozzászokni a megbocsátáshoz, hiszen fiával kapcsolatban gyakran kellett alkalmaznia. Ennek ellenére a rap- és botrányhős fiával nem állnak túlzottan jó viszonyban, Eminem -akinek valódi neve Marshall Mathers III - ugyanis dalszövegeiben többször tett kellemetlen és becsmérlő megjegyzéseket anyjára, például a Cleaning Out My Closet (Kirámolom a szekrényemet) című számban. Debbie Nelson már kétszer indított pert fia ellen rágalmazásért.