Számottevő kártérítést nyert Mr. Bean, azaz Rowan Atkinson attól a brit újságcsoporttól, amely pár hónappal ezelőtt azt híresztelte, hogy a komikus súlyos depresszióval küszködik és az összeomlás szélén áll. A Mail on Sunday című brit lap decemberi és januári állításai szerint Atkinson hangulatát az rontotta el krónikusan, hogy rossz kritikákat kapott legújabb filmje, a Johnny English című ügynökkomédia. Az újság szerint a komikus a bírálatok hatására öt hétre bevonult egy amerikai pszichiátriai klinikára és egy teljes évre szüneteltetni akarja a munkát. "Mindezen felelőtlen és sértő állításokat ugyan sikerült cáfolni, ám közzétételük a mentális egészséget és különösen a depressziót szenzációhajhász célokra használta fel" - mondta Atkinson a londoni bíróság épületében azután, hogy megnyerte perét.

A kártérítés összegét nem tudni, de a 49 éves Atkinson ötszámjegyűről beszélt, és közölte, hogy a pénzt mentális betegeket segítő jótékonysági alapnak adományozza.

Mr. Bean egyébként az egyik leggazdagabb brit komikus, vagyonát 84 millió euróra (21milliárd forintra) becsülték a tavalyi év végén.