Miután beperelték a szülei, a teniszsport korábban hevesen ünnepelt sztárja, Anna Kurnyikova is keresetet adott be a floridai bírósághoz a család Miami Beach-en lévő házával kapcsolatban.

Az orosz játékos azt szeretné elérni, hogy édesapját és édesanyját töröljék az ingatlan tulajdonjogát bizonyító okiratról, hiszen, mint állítja: a négy évvel ezelőtti vásárláskor az utolsó centig ő fizette ki a villáért járó ötmillió dollárt. Ezen az összegen felül - szintén saját zsebből - további egymilliót költött a ház felújítására.

Szergej és Alla Kurnyikova korábban azért perelték be lányukat, mert szerintük "elfoglalta" a tengerparti birtokot, annak ellenére, hogy a háznak papíron mindhárman tulajdonosai. A házaspár abban reménykedik, hogy a bíróság részekre osztja az ingatlant, és Anna fizetni fog a nekik ítélt területért.

A 22 éves Kurnyikova - aki pályafutása során egyetlen tornát sem nyert meg egyesben, de vonzó külsejének köszönhetően gyakran a lapok címoldalára került - sérülése miatt több mint egy éve nem szerepelt WTA-viadalon.