Elhunyt Estée Lauder, a róla elnevezett amerikai kozmetikai óriáscég világhírű alapítója. A szépség- és kozmetikai ipar királynőjének haláláról a The New York Times című amerikai napilap számolt be vasárnap. Estée Lauder fia, Leonard Lauder az újságnak elmondta, hogy idős anyja szombaton szív- és tüdőelégtelenségben hunyt el New York-i otthonában.

Estée Lauder sohasem fedte fel a nyilvánosság számára életkorát. Életrajzírója mindazonáltal azt állította, hogy 1908 júliusában született. Eszerint az Estée Lauder vállalatbirodalom feje 95 éves lehetett.

Estée Lauder férjével együtt családi konyhájában kezdte el készíteni szépségápoló szereit, amelyek világhínevet szereztek neki. Az 1946-ban alapított Lauder társaság mára a szépség- és kozmetikai ipar egyik vezető vállalatává vált, amelynek termékeit a világ több mint 130 országában árusítják. A The New York Times szerint a cég, amely 1995-ös tőzsdei bevezetésekor több mint 2 milliárd dollárt ért, tavaly 21,5 ezer embert foglalkoztatott és 5 milliárd dollárt meghaladó forgalmat bonyolított le.