Frigyes dán trónörökös és az ausztrál Mary Donaldson esküvője mintegy 154,4 millió koronájába (5,3 milliárd forintjába) kerül a dán adófizetőknek az Ekstra Bladet című dán napilap és a televízió becslése szerint. A legdrágább persze a szabadság, mármint az a pénteki fél nap szabadság, amelyet az állami alkalmazottaknak engedélyeztek, hogy legyen idejük követni a történelmi esemény minden pillanatát. Ez 100 millió koronába (3,42 milliárd forintba) kerül az államháztartásnak.

Beszámították ezen kívül a kormány, a parlament, a települések és a régiók ajándékait: ezeknek az értéke a becslések szerint 2,08 millió koronára (70 millió forintra) rúg, amely ugyancsak az adófizetők pénzét apasztja. Koppenhága polgármestere a város nevében egy erre az alkalomra készült, különleges pohárkészletet nyújtott át az ifjú párnak nászajándékként. A 80 ezer euró értékű készletet a vőlegénynek és a menyasszonynak a művészi hajlamú II. Margit dán királynő tervezte monogramja díszíti.

Kedden este a kormány a parlament székházában, a Christiansborg palotában rendezett 350 fős fogadásán Anders Fogh Rasmussen miniszterelnök kijelentette, hogy az ausztrál ara "meghódította a dánok szívét". A fogadáson a trónörökös jegyese megkapta Dánia legmagasabb rendjelét, az Elefánt-rendet. A 35 éves Frigyes és nála három évvel fiatalabb, polgári származású választottja a 2000-es sydneyi olimpiai játékok alkalmával ismerkedett meg egymással. Eljegyzésüket tavaly októberben jelentették be.