Meglehet, a világ egyik legnépszerűbb zenésze, mégis konfliktusba keveredett London keleti városrészének lakóival, amikor a közeli dómban kezdett próbálni.

Az egykori Beatles tag próbája a Millennium Dómban a Temze folyó túlpartján élők heves tiltakozását váltotta ki. A helyi illetékesek megígérték, hogy megmérik az épületből kiáramló hangerőt, ahol a 61 éves McCartney próbál küszöbön álló turnéjára készülve.

"Először azt hittem, hogy az egyik lakó hangosan bömbölteti a magnóját" - nyilatkozta egy helyi lakos. "Becsuktam az ablakokat és az utcai ajtót csak annyira hagytam nyitva, hogy a macska ki-be tudjon járni." Majd elmondta, hogy miután felhívta az önkormányzatot és kiderült, hogy Paul McCartney a zaj forrása, felháborodva közölte, hogy a macskáját meglehetősen zavarja a hangáradat, s ha ő tenné ugyanezt, már rég feljelentették volna.

A zenész szóvivője sajnálatát fejezte ki a túlzott zajért, és elnézést kért a macskatulajdonostól. A lakóövezet szóvivője kijelentette, hogy folyamatosan mérni fogják a dómból kiáramló zajszintet, s gondoskodnak róla, hogy ne az semmiképp se lépje túl a 92 decibeles határt.